MicroStrategy планира конвертируеми облигации на стойност 500 млн. долара за увеличаване на дела на Bitcoin

MicroStrategy, фирма за бизнес анализи, листвана на Nasdaq, обяви намерението си да предложи конвертируеми първостепенни облигации на стойност 500 млн. долара. Постъпленията от това предлагане ще бъдат използвани за придобиване на допълнителни биткойни и за подкрепа на други корпоративни инициативи.

Тези облигации ще бъдат необезпечени и ще се класират като първостепенни задължения на MicroStrategy. Лихвените плащания ще се извършват два пъти годишно, а именно на 15 юни и 15 декември, считано от 15 декември 2024 г. Облигациите ще бъдат платими през 2032 г.

Завършването на това предлагане зависи от пазарните условия и няма сигурност по отношение на времето или условията на финализиране.

Освен това, считано от двадесети юни 2029 г., компанията може да реши да изкупи част или всички облигации срещу парични средства в зависимост от определени условия.

Частното предлагане ще бъде достъпно за лица, класифицирани като квалифицирани институционални купувачи съгласно правило 144А от Закона за ценните книжа от 1933 г.

Понастоящем MicroStrategy притежава 214 400 BTC на стойност над 14 млрд. долара, което я прави най-големият притежател на биткойни сред публично регистрираните компании.

Фирмата започна стратегията си за придобиване на биткойни през 2020 г., приемайки криптовалутата като резервен актив. Този стратегически ход позиционира MicroStrategy като значителен играч на пазара на криптовалути.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..