Топ крипто

  Злато срещу Bitcoin 2024: Прогноза на експерт

  С настъпването на 2024 г. анализаторите проучват внимателно показателите, за да оценят бъдещото представяне на ключови стоки, а именно флагмана на децентрализираните финанси (DeFi) – биткойн (BTC), и водещия актив по пазарна капитализация – златото. Те също така оценяват тяхното относително представяне.

  В този контекст Майк Макглоун, старши експерт по суровините в Bloomberg, сподели своите виждания за това дали златото може да надмине доминиращата по пазарна капитализация криптовалута през 2024 г. Той предположи, че „златото може да има предимство пред нашумелия Биткойн през 2024 г.“, както се посочва в неотдавнашна публикация в X на 4 януари.

  Майк Макглоун анализира пазарните тенденции - експертни прозрения за златото срещу биткойните през 2024 г.
  Пазарен анализатор Майк Макглоун – разшифроване на бъдещето на златото и биткойна

  Злато срещу Биткойн

  МакГлоун отбеляза, че Биткойн, пионерският криптоактив, който очаква зелена светлина за първия си спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ, „поведе спада на повечето рискови активи през 2022 г. и техния възход през 2023 г.“. Тази тенденция, според него, може да показва изразената пазарна чувствителност на биткойна в сравнение със златото, традиционното средство за съхранение на стойност.

  Освен това стоковият анализатор на Блумбърг отбеляза, че взаимодействието между Биткойн и златото може да отразява „потенциала за връщане към много слаба волатилност на фондовите пазари“, както е подчертано в придружаващия го анализ на графиката.

  Графики на цените на биткойн и злато през 2024 г. - проследяване на финансовото пътуване на двама титани
  Финансов пейзаж през 2024 г. – сравнителен анализ на тенденциите в цените на биткойн и златото

  Неотдавнашно представяне на цените

  Понастоящем Биткойн се търгува за 43 343 щатски долара, отбелязвайки ръст от 2,08% през последните 24 часа, повишение от 1,2% през предходната седмица и увеличение от 3,53% на месечната графика. Това е забележително, като се има предвид, че активът загуби 60 млрд. долара от пазарната си оценка за един ден след одобрението на Джим Креймър.

  Едновременно с това златото се оценява на 2 048 щатски долара за тройунция, като регистрира 0,29% дневно повишение, 2,3% спад през изминалата седмица и 0,31% месечно повишение. Това следва рекордния му връх от 2 093 долара през декември, според последните данни към 4 януари.

  Освен това МакГлоун по-рано отбеляза, че суровините изглежда гравитират към значителна промяна, като златото се покачва, докато много от неговите колеги се колебаят. Той изтъкна „потенциалното ускоряване на тази тенденция през 2024 г.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии