Топ крипто

  Воденият от китовете скок на биткойн пробива бариерата от 44 хил. долара, предстоят още печалби?

  Биткойнът (BTC) поскъпна впечатляващо в сряда, преминавайки границата от 44 000 долара и достигайки нов четириседмичен връх, задвижван от съвкупност от фактори, включително засилено натрупване от страна на основните притежатели и рязко покачване на американските капиталови индекси.

  Флагманската криптовалута, известна с доминиращата си пазарна капитализация, се покачи от по-ранно ниво от 42 700 долара и достигна връх от 44 300 долара, отбелязвайки най-високата си ценова точка от 12 януари насам, малко след въвеждането на спот фондовете за търговия с биткойни (ETF) в САЩ.

  Този скок от над 2,5% в рамките на 24 часа също така сигнализира за възобновяване на бичите настроения в криптопространството. Междувременно Етер (ETH) и други криптовалути се присъединиха към възходящата траектория, като Етерът отбеляза забележителен ръст от 2,3%, макар че Кардано (ADA) леко изостана, регистрирайки скромен спад от 0,4%.

  Прозренията на анализаторите от Bitfinex по-рано през седмицата подсказаха, че засилването на натиска от страна на миньорите върху продажбите може да е допринесло за неотдавнашния низходящ натиск върху цените на BTC. Изглежда обаче, че вълните се обърнаха драматично, потенциално надделявайки над продавачите, тъй като BTC започна възходящия си ръст.

  Забележително е, че в сряда известният криптоаналитик Али Мартинес подчерта значителното увеличение на натрупването от страна на биткойн китовете, което показва подновено доверие сред големите инвеститори. Мартинес се позова на данни от Glassnode, разкриващи, че броят на биткойн портфейлите, притежаващи над 1000 BTC (еквивалентни на около 44 млн. USD), се е покачил до многомесечен връх от 73, което допълнително обосновава бичия импулс.

  Преобладаващият оптимизъм на фондовите пазари в САЩ послужи като допълнителен попътен вятър за рискови активи като криптовалутите, като S&P 500 се покачи до рекордно високи стойности, изкушаващо близо до границата от 5000. Отразявайки тези настроения, Dow Jones Industrial Average се доближи до историческия си връх, докато технологичният Nasdaq Composite продължи възходящата си траектория към собствения си исторически зенит.
  Освен това опасенията относно финансовото състояние на New York Community Bancorp (NYCB) изглежда се разсеяха, тъй като кредиторът направи успокояващо изявление, в което обърна внимание на опасенията, свързани с ликвидността и стабилността на депозитите, след понижаването на кредитния рейтинг от Moody's.

  Етериум води ралито на алткойните на фона на оптимизма на ETF

  Едновременно с това Етериум (ETH) демонстрира своята устойчивост, като за първи път от две седмици насам надхвърли границата от 2400 щатски долара, подкрепен от подновения оптимизъм около спот ETF-ите. По-рано през деня се появиха забележителни събития, тъй като мениджърите на активи Ark Invest и 21Shares представиха изменения на съвместното си заявление, като го съгласуваха по-тясно с наскоро одобрените спот ETF-и за биткойн, потенциално изпреварвайки регулаторните пречки.

  Освен това в актуализираното заявление се загатва за перспективата за залагане на някои от токените на фонда с цел натрупване на награди, което допълнително подхранва ентусиазма на инвеститорите. Освен това токените в екосистемата на Ethereum, като MATIC на Polygon, OPT на Optimism и ARB на Arbitrum, отбелязаха ръст от 2% до 4%, докато протоколът за ликвидно залагане LDO на Lido нарасна с впечатляващите 5%, подчертавайки по-широките бичи настроения, които се разпространяват на пазара на криптовалути.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии