Топ крипто

  Tether отвръща на доклада на ООН за USDT

  Tether твърди, че Организацията на обединените нации (ООН) пренебрегва развиващите се икономики, като не разглежда стабилни монети като USDT, тъй като обслужването им се счита за „нерентабилно“ от агенцията.

  В отговор на доклада на ООН, в който стабилната монета Tether е замесена в незаконни дейности, най-голямата стабилна монетна компания Tether заяви своята позиция. На 15 януари Службата на ООН за наркотиците и престъпността (UNODC) в Югоизточна Азия и Тихия океан публикува доклад за използването на криптовалути в незаконни дейности и подземно банкиране.
  Докладът, озаглавен „Казина, пране на пари, подземно банкиране и транснационална организирана престъпност в Източна и Югоизточна Азия: USDT в блокчейна на Tron като основен инструмент за пране на пари в региона.

  Според доклада на Службата на ООН за наркотиците и престъпността „USDT в блокчейна на Tron се превърна в предпочитан избор за регионалните операции за кибер измами и пране на пари поради своята стабилност, лекота на използване, анонимност и ниски такси за транзакции“.

  Оспорвайки констатациите на ООН на 15 януари, Tether твърди, че анализът пренебрегва проследимостта на USDT и не отчита установения опит в сътрудничеството с правоприлагащите органи в световен мащаб. Tether призова ООН да обмисли как централизираните стабилни монети могат да засилят усилията за борба с финансовите престъпления, като подчерта ангажимента си за сътрудничество по такива въпроси.

  Tether разкри, че през последните месеци е замразила над 300 млн. щатски долара в USDT, свързани с незаконни дейности, включително 225 млн. щатски долара, замразени през ноември 2023 г. по време на разследване на Съединените щати на синдикат за трафик на хора в Югоизточна Азия. Tether заяви:

  „Оценката на ООН изтъква USDT, като подчертава участието му в незаконна дейност, като същевременно игнорира ролята му в подпомагането на развиващите се икономики в нововъзникващите пазари, напълно пренебрегвани от глобалния финансов свят, просто защото обслужването на такива общности би било нерентабилно за тях.“

  Освен това Tether подчерта, че сътрудничеството с глобалните правоприлагащи органи позволява проследяването на токените Tether, като осигурява несравним мониторинг, който надхвърля традиционните банкови системи. Фирмата за стабилни монети призова за глобално сътрудничество и повишаване на осведомеността за блокчейн технологията за борба с финансовите престъпления.

  Тези събития последваха декларацията на Tether от средата на декември 2023 г., че се стреми да бъде „партньор на САЩ от световна класа“, предизвикана от американските законодатели, които поискаха намеса на Министерството на правосъдието във връзка с незаконното използване на USDT.

  Макар че световните регулаторни органи традиционно разглеждат финансовите престъпления и прането на пари като значими проблеми при криптовалутите като Биткойн, последните доклади показват, че през последните години престъпниците се ориентират към фиатни валути като щатския долар или други криптовалути за незаконни трансакции.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии