Топ крипто

  Търсенията в Google експлодират, тъй като Solana се издига над 200 долара

  Solana (SOL) особено силно се наложи като един от най-обсъжданите дигитални активи през втората половина на 2023 г. на оживения криптопазар. Криптовалутата преживя забележителен възход на стойността си, започвайки от скромните 20 долара с наближаването на края на септември и впоследствие достигайки до забележителните 120 долара към момента на празненствата в края на годината в края на декември.

  Това експоненциално нарастване не само привлече вниманието на пазарните ентусиасти, но и подчерта стабилната жизненост на Солана, дори когато тя беше изправена пред определени оперативни предизвикателства. Те станаха очевидни, когато мрежата изпита значително ниво на претоварване, което доведе до закъснения в комуникациите, предавани между нейните възли, на моменти достигащи до 40 секунди.

  Въпреки това това не попречи на прогресивното развитие на токена. Когато навлязохме в първите месеци на 2024 г., Solana продължи да се движи нагоре. Това се случи, въпреки че в средата на януари преживя временен спад – спад, който засегна по-широкия криптовалутен пейзаж след зелената светлина, дадена на девет спот Биткойн (BTC) борсово търгувани фондове (ETF) – и успя не само да се възстанови, но и да достигне нови висоти, като към средата на март стойността ѝ впечатляващо надхвърли прага от 200 USD.

  Солана попада в топ интереса на глобалното търсене

  Успоредно с поскъпването на Солана популярността ѝ сред широката общественост рязко нарасна. Данните от Google (NASDAQ: GOOGL) Trends сочат, че глобалното любопитство към СОЛАНА се е изкачило до невиждан зенит, като анализите на търсачката демонстрират перфектен резултат от 100 точки в глобален мащаб и особено за първи път достигат този връх в няколко региона.

  Данните, извлечени от Google Trends, разкриват, че популярността на SOLANA се е повишила рязко около два ключови периода: настъпването на Новата година и първите дни на март. Всеки един от тези периоди на повишена популярност съвпада със значителни покачвания на цената на криптовалутата. Най-същественият скок в интереса към търсенето се наблюдаваше от 17 февруари, като кулминацията беше най-високият резултат от 100 точки на 17 март.

  Разсъждавайки върху историческите данни, рекордът за интерес към търсенето преди това е поставен около три години по-рано, през септември 2021 г., когато достига впечатляващите 84.

  Освен това анализите на технологичния гигант показват интригуващо географско разпределение на интереса: Малта оглавява списъка на държавите с най-голям интерес към SOL, а Испания, Мавриций, Грузия и Китайската народна република също проявяват забележително любопитство към токена.

  Интересно е обаче да се отбележи, че макар Солана да чупи рекорди в световен мащаб, присъствието ѝ в американското съзнание остава сравнително скромно, като резултатът в Google Trends се задържа на ниво около 18.

  Графика на цената на Solana

  Неотдавнашният скок на популярността на Solana е добре подкрепен от нейните показатели за ефективност. През последните 52 седмици стойността на токена се е повишила с изключителните 822,27%, а данните от началото на годината (YTD) отразяват солидно увеличение от 98,49% в зелено.

  Представянето на токена в по-близките времеви рамки е също толкова впечатляващо. През последния месец Solana е нараснала с 88,86%, а през последната седмица може да се похвали с 40,30% увеличение. Само за последните 24 часа стойността му се е повишила с още 7,64%, което е довело до 208,01 долара към момента на изготвяне на доклада.

  Трайният и сякаш неумолим възходящ тренд, който Солана поддържа от края на септември 2023 г., сочи силни пазарни настроения в нейна полза. Това предполага, че криптовалутата не само се стреми да достигне отново, но и е на правдоподобен път да задмине предишния си исторически връх (ATH) от приблизително 260 щатски долара, който първоначално достигна още през ноември 2021 г.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии