Топ крипто

  Скокът на Bitcoin ETF предизвиква прогнози за цена от 112 хил. долара

  Според информация, предоставена от CryptoQuant, има голяма вероятност цената на биткойн да се покачи до зашеметяващите 112 000 USD в рамките на настоящата година, ако продължаващият приток на средства в спот борсово търгувани фондове (ETF) се запази.

  Тази прогноза, изказана от главния изпълнителен директор Ки Йонг Джу, подчертава потенциалната бича траектория на пазара на криптовалути. По време на дискусиите на X Джу подчерта, че дори в „най-лошия случай“ Биткойн все пак може да преживее значителен скок, достигайки поне 55 000 USD. Тази прогноза представлява значителен ръст от близо 15% спрямо цените, наблюдавани в понеделник.

  Прогнозите се основават на анализ на въздействието на тези притоци върху пазарната капитализация на Биткойн, съчетан с щателно изследване на метричното съотношение, което в исторически план е показателно за това дали цените се считат за „надценени“ или „подценени“.

  Подчертавайки значителните притоци от спот ETF, възлизащи на приблизително 9,5 млрд. долара месечно, Джу спекулира с потенциалния годишен тласък на реализираната капитализация, която потенциално може да достигне впечатляващите 114 млрд. долара. Дори и при изходящи потоци от субекти като GBTC, Джу прогнозира значително увеличение от около 76 млрд. долара, което потенциално би повишило реализираната горна граница от сегашните 451 млрд. долара до диапазона 527-565 млрд. долара.

  Джу допълнително разясни значението на съотношението, проследяващо пазарната капитализация на Биткойн спрямо реализираната капитализация – мярка, отразяваща активните токени по последната им търгувана цена. Това съотношение, което се очаква да достигне 3,9 при спекулирания ценови диапазон от 104 000 до 112 000 USD, исторически сигнализира за потенциален пазарен връх.

  Метеоритният възход на спот Биткойн ETF е показателен за разрастваща се тенденция, като притежанията им надхвърлят 192 000 биткойна по последни налични данни, само месец след създаването им.
  Въпреки сравнително краткото си съществуване тези фондове вече успяха да привлекат милиарди долари от инвеститори, търсещи експозиция към Биткойн без необходимост от пряко притежаване и съхранение. Този нарастващ интерес допълнително затвърждава потенциала за възход на Биткойн във финансовия пейзаж, подчертавайки развиващата се динамика на инвестиционните стратегии в криптовалута.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии