Топ крипто

  Робърт Кийосаки предупреждава: Китайският фондов пазар е на ръба на пропастта

  Робърт Кийосаки, известният инвеститор и прочут автор на изключително успешния шедьовър в областта на личните финанси „Богат татко, беден татко“, отдавна поддържа предпазлива позиция както по отношение на американската икономика, така и на световната финансова система, макар и с оптимистичен тон. Критиците му постоянно подчертават, че той е мечка по тези въпроси, но винаги успява да вплете надежда.

  В четвъртък, 21 март, Кийосаки избра платформата на социалната медия X, за да изрази мнението си относно опитите на китайското правителство, започнати в началото на 2024 г., да внесе стабилност на колебаещия се фондов пазар. Той определи тези мерки като погрешни и миришещи на отчаяние.

  Задълбочавайки се в темата, Кийосаки твърди, че предизвикателствата пред китайската икономика надхвърлят спада на фондовия пазар, който от 2021 г. насам е довел до зашеметяващата загуба от около 7 трилиона долара. Той посочи, че същността на проблема е значителният спад в глобалното потребителско търсене.

  Робърт Кийосаки споделя ключови инвестиционни прозрения

  Въпреки критичния си анализ, Кийосаки съветва да не се купуват акции и облигации в този момент. Вместо това той препоръчва да се инвестира в суровини като злато и сребро, както и във водещата криптовалута Bitcoin (BTC). Позицията му на „бик“ по отношение на тези активи е непоколебима от няколко години насам, като Кийосаки непрекъснато споделя прозрения защо те представляват най-разумния инвестиционен избор. По-специално, той подчерта, че среброто е особено привлекателна инвестиционна възможност от март 2024 г. нататък.

  Кийосаки често обсъжда това, което предвижда като „най-големия срив в историята“, но цялостното му послание е пропито с оптимизъм. Той вярва, че икономическите спадове предоставят уникални възможности на проницателните търговци да придобият ценни активи на значително по-ниски цени.

  Неговите прогнози започнаха да се потвърждават; например златото демонстрира стабилни резултати, като непрекъснато се покачва и на 20 март за първи път надхвърли границата от 2200 долара. Освен това биткойнът достигна нов исторически връх, като по-рано през март се доближи до прага от 73 000 долара.

  Въпреки че Кийосаки изрази силна критика към стратегията на Китай за укрепване на фондовия пазар, инициативата показа признаци на ефективност. След бурния януари, в който от оценката на фондовия пазар бяха изтрити около 1 трилион долара, през следващите месеци се наблюдава забележителен обрат. По-конкретно, един от ключовите бенчмаркове за акциите на континенталната част на страната, CSI 1000, преживя най-успешния си ден до момента на 6 февруари, въпреки че все още не е възстановил напълно загубите си от 2024 г.

  По подобен начин и други значими индекси, като CSI 300 и HSI, показаха положителни реакции на намесата на правителството, като от началото на годината досега са нараснали съответно с 5,75 % и 0,44 %.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии