R. Кийосаки предупреждава, че сривът на S&P може да опустоши милиони 401 и IRA

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

R. Кийосаки предупреждава, че сривът на S&P може да опустоши милиони 401 и IRA
В разгара на зловещите прогнози за предстоящ и значителен срив на различни пазари Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко”, наскоро насочи вниманието си към фондовия пазар, като специално се спря на индекса S&P 500.

С нетно състояние от 100 млн. долара Кийосаки изразява убеждението, че този предстоящ срив може потенциално да разруши пенсионните планове на милиони хора.

В неотдавнашна публикация, публикувана на 11 декември, повтаряйки предишните си предупреждения, авторът на “Богатият татко” предупреждава последователите си, че следващото предупреждение се отнася конкретно за S&P, като прогнозира, че то “ще засегне милиони 401К и IRA”. Тази препратка е насочена към широко използваните пенсионни спестовни инструменти в Съединените щати, както е разяснено в публикация X.

Робърт Кийосаки в туитър по повод предупреждението за срив на S&P - 11 декември 2023 г.
Tweet на Кийосаки: Предупреждение за срив на S&P – 11 декември 2023 г.

S&P и пенсионни сметки

Обръщайки внимание на пенсионните сметки, Кийосаки набляга както на пенсионната сметка, базирана на работодателя, известна като 401(k), така и на индивидуалната пенсионна сметка (IRA). При първата работодателите удържат част от заплатите на служителите за инвестиране във взаимни фондове, акции и облигации по избор на служителя, докато втората позволява на лицата да инвестират самостоятелно.

Взаимната обвързаност на тези пенсионни сметки с фондовия пазар, особено с индекса S&P, кара Кийосаки да предвиди широкообхватни последици, ако предстоящият срив на S&P 500 се осъществи, засягайки както зависимите от работодателя, така и независимите пенсионни планове на милиони хора.

Робърт Кийосаки обсъжда въздействието на срива на S&P върху 401 и IRA.
Предупреждение на Кийосаки: 401ks и IRAs в риск

Световна банкова криза

Едновременно с това Кийосаки алармира за потенциална “глобална банкова криза” и критикува целостта на американската банкова система. Призовавайки последователите си да предприемат проактивни мерки, той се застъпва за инвестиции в активи като биткойн (BTC), злато и сребро, “докато все още има време”, подчертавайки досегашните си точни прогнози за катастрофи.
Сред тези прогнози се открояват сривът на Lehman Brothers през 2008 г. и крахът на Credit Suisse през 2023 г.

Понастоящем Кийосаки предполага, че UBS, Обединената банка на Швейцария, може да е следващият банков гигант, който ще се сблъска с предизвикателства, особено след придобиването на Credit Suisse през март, което според него е изиграло решаваща роля за предотвратяването на фалита по това време.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти