Топ крипто

  Прогноза на Insider: XRP е подготвен за скок от 5 долара със Spot ETF Buzz

  Бившият директор на Ripple Шон Макбрайд наскоро изрази оптимизъм по отношение на траекторията на екосистемата XRP, сигнализирайки за потенциални развития, които биха могли да окажат значително влияние върху нейното бъдеще. Забележките на Макбрайд идват в момент, когато общността на криптовалутите продължава да е развълнувана от дискусиите, свързани с неотдавнашната зелена светлина на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за борсово търгуван фонд (ETF) за спот биткойн.

  Ripple „с нетърпение очаква“ спот ETF за XRP

  В светлината на това Макбрайд намекна, че XRPArmy може да очаква въвеждането на спот XRP ETF на американския пазар или по-късно тази година, или потенциално през 2025 г., добавяйки допълнителен слой на очакване към екосистемата.

  Освен това прозренията на Макбрайд съвпадат с коментарите на главния изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус по време на неотдавнашно интервю за Bloomberg. Гарлингхаус изрази откритост към идеята XRP да има собствена серия от ETF-и, санкционирани от SEC, подчертавайки нарастващото приемане и диверсификация в криптоинвестиционния пейзаж.

  Правейки паралели между сегашната поява на спот ETF на BTC и ранните дни на традиционните пазари на акции, Гарлингхаус подчерта логичната прогресия към разширяване на предлагането на ETF, за да се обхванат различни криптоактиви, задоволявайки предпочитанията на инвеститорите за диверсифицирани портфейли.

  Въпреки че Гарлингхаус се въздържа да разкрие конкретни подробности относно ангажираността на Ripple с доставчиците на ETF, той подчерта всеобхватната подкрепа на компанията за инициативи в полза на по-широката общност на XRP. Това мнение съответства на стратегическата визия на Ripple, която търси алтернативни юрисдикции, разполагащи с по-ясни регулаторни рамки, особено в очакване на бъдещото си първично публично предлагане (IPO).

  Потенциално първично публично предлагане на Ripple в чужбина

  От 2020 г. насам Ripple е въвлечена в съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което подтиква компанията да проучи алтернативни пътища за своето първично публично предлагане в условията на регулаторна несигурност.

  „В Съединените щати да се опитваш да излезеш на борсата с много враждебен регулатор, който е одобрил твоето S-1, това не ми звучи много забавно. Coinbase очевидно е одобрила своя S-1. А сега Комисията по ценните книжа и фондовите борси ги съди за това, че са направили неща, които са били описани в техния S-1“.

  Гарлингхаус заяви на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, по-рано тази година.

  Преди това Гарлингхаус посочи намерението на Ripple да се стреми към публично листване след разрешаването на правния спор, подчертавайки ангажимента на компанията за прозрачност и спазване на регулаторните изисквания.

  В светлината на тези събития, съвпадението на благоприятния правен изход, потенциалното въвеждане на спот ETF за XRP в САЩ и перспективите за IPO на Ripple колективно допринасят за бичата перспектива за траекторията на цената на XRP. Анализаторите са все по-оптимистично настроени относно вероятността за значително рали, като прогнозите подсказват за потенциален скок към психологически значимия праг от 5 USD, подчертавайки нарастващата инерция и доверието на инвеститорите в екосистемата на XRP.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии