Топ крипто

  Повишаване с милиарди долари: Основателите на Glassnode прогнозират скок на Bitcoin (BTC) с мега ликвидация на къси позиции

  Съоснователите на фирмата за криптоанализи Glassnode, Ян Хапел и Ян Алеман, които са известни с дръжката Negentropic в платформата на социалната медия X, са оптимистично настроени относно неотдавнашното възходящо движение на Биткойн и смятат, че то потенциално може да предизвика по-значително рали.

  Според съоснователите на Glassnode внезапният бичи ръст в цената на Биткойн може да доведе до явление, известно като short squeeze. Късият натиск се проявява, когато търговците, които са взели назаем даден актив с намерението да го продадат на по-ниска цена, за да спечелят от разликата, се оказват принудени да изкупят обратно взетите назаем активи, тъй като пазарната инерция се обръща срещу тях. Това от своя страна може да предизвика допълнителни възходящи движения на пазара.

  Съоснователите подчертават значението на ликвидността в този сценарий, като заявяват: „Ликвидността е КЛЮЧ“. Те предоставят цялостен анализ на настоящата ситуация с биткойн:

  1. Анализ на състоянието на биткойн: Биткойнът нарасна до 42 200 долара, създавайки ликвидност за дългите позиции, а общият импулс остава неутрален.
  2. Ликвидна празнина: Цената е в процес на запълване на ликвидната празнина над 42 000 долара, което предполага потенциална волатилност. Забележително е, че са настъпили ликвидации на стойност около 659 млн. долара.

  В перспектива перспективите изглеждат бичи, като е възможно бичият импулс да предизвика ликвидиране на къси позиции на стойност около 1 млрд. долара, което потенциално да тласне пазара още по-нагоре.

  Основателите на Glassnode наскоро посочиха, че Биткойн може да формира класическа низходяща клинообразна формация. Този модел, често използван в техническия анализ, се характеризира с поредица от по-ниски върхове и по-ниски дъна, които образуват клиновидна форма на графиката. С напредването на модела намаляването на разстоянието между върховете и дъната показва отслабване на натиска от продажби. Традиционно, когато цената пробие горната тренд линия на клина, това се счита за бичи сигнал.

  Към момента на писане на статията биткойнът се търгува на ниво 43 436 щатски долара, което показва леко повишение през последните 24 часа. Прозренията на съоснователите предоставят цялостна перспектива за настоящата пазарна динамика, като предполагат потенциал за по-нататъшно положително развитие в криптопространството.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии