Последната инвестиция на MicroStrategy в биткойн: 850 BTC за 37 млн. долара!

MicroStrategy, водеща компания в областта на бизнес разузнаването и софтуера, потвърди непоколебимата си отдаденост на Биткойн, като придоби допълнителни 850 BTC на обща стойност 37,2 млн. долара, както обяви днес основателят и председател Майкъл Сейлър.

Андрю Канг, главен финансов директор на MicroStrategy, разкри: „От края на третото тримесечие насам придобихме още 31 755 биткойна, което е най-голямото тримесечно увеличение на притежаваните биткойни през последните три години и 13-тото поредно тримесечие на добавяне на още биткойни към баланса ни. Възползвахме се от значителното покачване на цените на биткойните през четвъртото тримесечие и продължихме да използваме стратегическите си дейности на капиталовите пазари и наличните си парични средства, за да натрупаме още биткойни, увеличавайки допълнителната стойност за нашите акционери. Именно нашата уникална стратегия за биткойн и доказаните ни резултати ни позволиха да натрупаме 190 000 биткойна на средна покупна цена от 31 464 щатски долара.“

Навлизането на компанията на пазара на биткойни започна през август 2020 г. с първоначална инвестиция от 250 млн. долара в BTC. Оттогава MicroStrategy последователно увеличава резервите си в биткойни, създавайки стратегия за съкровищни резерви, която е натрупала над 190 000 биткойна, оценени на повече от 8,2 млрд. долара по текуща пазарна стойност.

„2023 г. се оказа изключителна година за MicroStrategy, тъй като стратегически набрахме капитал, за да увеличим значително запасите си от биткойни, като същевременно продължихме да въвеждаме иновации, включително разработването и пускането на MicroStrategy AI, нашия пионерски BI инструмент, базиран на изкуствен интелект“, отбеляза Фонг Ле, президент и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. „Постигнахме двуцифрен ръст на приходите от абонаментни услуги както за четвъртото тримесечие, така и за цялата година, което подчертава продължаващия ни ангажимент да прехвърлим бизнеса си към облака. Смятаме, че нашата оперативна рамка, биткойн стратегията и акцентът върху технологичните иновации представляват отличителна възможност за създаване на стойност за нашите акционери.“

С четвъртото намаляване на стойността на биткойн на хоризонта MicroStrategy запазва агресивната си инвестиционна стратегия за биткойн, като не показва признаци за забавяне на проактивния си подход.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии