Топ крипто

  Питър Брандт прогнозира, че биткойн може да бъде новият златен стандарт

  Опитният пазарен анализатор Питър Брандт, известен с проницателността си в областта на техническия анализ, наскоро сподели вижданията си за бъдещата роля на биткойн като стабилно средство за съхранение на стойност, което може да поеме ролята, традиционно заемана от фиатните валути.

  Размишлявайки върху богатия си опит, Брандт отбеляза: „Професионалният ми опит се оформи в епохата, когато враждебните корпоративни поглъщания доминираха в заглавията на финансови издания като Wall Street Journal и Bloomberg. Днес обаче ставаме свидетели на предизвикателство за поглъщане от безпрецедентен мащаб“, като подготви почвата за своите възгледи за Биткойн и неговото въздействие върху финансовия свят.

  “Биткойн BTC се бори да се превърне в стандарт за „съхранение на стойност“ от първо ниво, който да замени фиатните валути и държавните облигации“.

  По-нататък той разясни позицията си, като каза: „Не става дума за това, че предвиждам изчезването на фиатните валути. Всекидневните транзакции, като например закупуването на хранителни продукти или зареждането на колата с гориво, ще продължат да разчитат на валути като USD, Yen и EUR.

  Правителствата ще продължат да въвеждат нови форми на валута, като бъдещите деноминации може би ще бъдат толкова големи, колкото е банкнотата от 100 USD, която е най-малката налична парична единица в САЩ.“

  Бранд, който редовно предоставя анализи за движението на цените на Биткойн, е особено оптимистично настроен за пазарната траектория на криптовалутата. В началото на месеца той посочи признаци, които сочат началото на бичи пазар за Биткойн.

  Освен това в неотдавнашна актуализация той преразгледа прогнозата си за ценовия връх на Биткойн в продължаващия бичи пазарен цикъл, който според него ще приключи около август/септември следващата година, като повиши прогнозата си от 120 000 долара на впечатляващите 200 000 долара.

  През януари Бранд идентифицира конкретен ценови модел в движението на Биткойн, който според него е от решаващо значение за поддържане на здравината на бичия му тренд. Той описа този модел като „Hump…Slump…Pump…Dump“, подчертавайки значението му за поддържане на положителна пазарна инерция. Освен това анализът му се простира отвъд Биткойн; той изрази силна макроикономическа пристрастност към Биткойн като изключителен кандидат за съхранение на стойност в условията на обезценяване на фиатните валути.

  Брандт открито изрази следното мнение: „Според мен Биткойн е първичен съхранител на стойност и все още има огромни възможности за поскъпване. Мисля, че всичко е боклук, включително ETH.“

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии