Основателят на MicroStrategy М. Сейлър предвижда рязък скок на Bitcoin през 2024 г.

Майкъл Сейлор, съосновател и изпълнителен председател на MicroStrategy, прогнозира два фактора, които ще повишат значително цената на биткойна през следващата година.

В неотдавнашно интервю за агенция Bloomberg Сайлор предполага, че въвеждането на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) ще засили търсенето на водещата криптовалута, разпалвайки бичи тренд през 2024 г.

“Мисля, че наистина не може да се подценява значението на спот ETF. Не е неоснователно да се предположи, че това може да е най-голямото развитие на Уолстрийт от 30 години насам…“

Той подчертава значението на това очаквано развитие, като отбелязва, че по-голямата част от настоящите инвеститори в Биткойн са дългосрочни притежатели и традиционни криптоентусиасти. Въпреки това, по-широката инвестиционна общност, включително основните инвеститори на дребно и институционалните инвеститори, не разполагаше с пряк и съвместим начин да се ангажира с този клас активи до въвеждането на спот ETFs. Сейлър очаква, че одобрението на тези ETF през януари ще послужи като ключов катализатор, създавайки значителен скок в търсенето.

Освен това Сайлор подчертава предстоящото събитие за намаляване на Биткойн наполовина през април 2024 г. като друг потенциален катализатор за бичи пазар. По време на това събитие възнагражденията на миньорите на BTC ще бъдат намалени наполовина.

„Одобрението на спот Биткойн ETF ще бъде последвано през април от шок в предлагането, тъй като има около 900 Биткойна на ден, които са на разположение за продажба от естествените продавачи, миньорите. И този брой ще бъде намален до 450 Биткойна на ден през април. Така че това е доста голям проблем.“

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от 43 809 долара, а MicroStrategy показва нереализирана печалба в размер на изумителните 2,33 млрд. долара. Компанията притежава 174 530 BTC.

Майкъл Сейлър, съосновател и изпълнителен председател на MicroStrategy, обсъжда бъдещето на биткойна в интервю за Bloomberg
Прозрения за биткойна на Майкъл Сейлър – интервю за Bloomberg

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии