Топ крипто

  Основателите на Glassnode разкриват модела на експлозивен скок на цената на Bitcoin и смелата цел

  Съоснователите на Glassnode, известна фирма за криптоанализи, предвиждат потенциално трансформираща траектория за Биткойн (BTC) въз основа на повтарящ се модел. Подчертавайки поговорката „Историята не се повтаря, но често се римува“, често приписвана на Марк Твен, Ян Хапел и Ян Алеман, които се подвизават с дръжката Negentropic в платформата за социални медии X, посочват развитието на бичия флаг на BTC на седмичната графика. Този модел повтаря поведението, наблюдавано при последните два бичи пазара, като сигнализира за потенциален предшественик на параболично покачване.

  „BTC се придвижи до разширението на 6,618 Фибоначи след корекция на бичия флаг. Понастоящем се намираме в малка корекция като в края на 2017 г. и в края на 2020 г.
  Дали историята ще се римува през 2024 г. – и BTC ще се придвижи до разширението си от 6,618 Фиб в този бичи пазар? Това би ни дало цел от ~120 000 щатски долара. Времето ще покаже!“

  В техническия анализ трейдърите често използват Фибоначи продълженията, за да оценят целите за печалба и да предвидят отдръпването на цените, като разчитат на съотношенията на Фибоначи за прозрения. Наблюдението на съоснователите на Glassnode съвпада с този метод, което предполага, че Биткойн може би се подготвя за значително възходящо движение.

  Въпреки това краткосрочно колебание съоснователите на Glassnode остават оптимисти, не само по отношение на Биткойн, но и изразяват бичи настроения по отношение на акциите.

  „Следването на тенденциите е силна инвестиционна стратегия! Запитайте се: „Защо съм мечи настроена към акциите при настоящата техническа конфигурация?“. Nasdaq току-що надхвърли бившите си исторически върхове. Той е над тримесечната си SMA [проста плъзгаща се средна] и 12-месечната си SMA. И [неговата] тримесечна SMA е над [неговата] 12-месечна SMA.
  RSI (индекс на относителната сила) е на ниво 66 (= силен импулс). MACD (пълзяща средна конвергентна дивергенция) е бичи и нарастващ. От гледна точка на проследяване на тренда…. защо да очаквам срив тук?“

  При разглеждане на ценовата инерция индексът на относителната сила (RSI) е ключов индикатор. Показание под 30 предполага условия на свръхпродажба, докато ниво над 70 показва потенциални условия на свръхпокупка. Едновременно с това дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (MACD) традиционно се използва за идентифициране на обръщане на тренда и потвърждаване на текущите тенденции.

  В обобщение, съоснователите на Glassnode намекват за възможността Биткойн да отразява историческите модели, представяйки бичи сценарий с потенциален възходящ импулс. Инструментите за технически анализ допълнително подкрепят оптимистичната им перспектива, като предлагат прозрения за потенциални цели за печалба и потвърждение на тенденцията.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии