Нов ход на Fidelity: залог в ETF за Ethereum

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Финансовият титан Fidelity Investments направи забележителни промени в заявлението си за борсово търгуван фонд (ETF) за спот етери, като включи специфични клаузи, които позволяват залагане на цифровата валута етер. Тази стратегическа актуализация беше разяснена в подробно изменение на първоначалното заявление на фирмата от 18 март. Fidelity очерта потенциалната си стратегия, като заяви:

“Срещу всяка дейност по залагане, в която Фондът може да участва, Фондът ще получава определени мрежови награди от токени етер, които могат да бъдат третирани като доход за Фонда като компенсация за предоставените услуги”.

Това изменение ясно показва намерението на компанията да участва в операции по залагане на залози, при които очаква да получи мрежови награди под формата на етерни токени. Тези възнаграждения потенциално могат да бъдат признати като приход за Фонда, служейки като възнаграждение за предоставените услуги по залагане.

Една от водещите структури в тази област, Lido, понастоящем наблюдава операциите по залагане на етери на стойност приблизително 35 млрд. долара, което подчертава значителния мащаб на дейностите по залагане в рамките на мрежата Ethereum.

След одобрението на своя спот биткойн ETF през януари, Fidelity успешно акумулира впечатляващите 132 570 биткойна, което означава стойност на активите над 9 млрд. долара, отбелязвайки първото си начинание в сферата на спот продуктите за търговия с криптовалути на борсата.

Залагането включва активно участие във валидирането на трансакциите в блокчейн, който работи по механизма за доказване на залозите (PoS). Участниците, или “стейкърите”, ангажират своите наличности от криптовалута, за да подкрепят сигурността и операциите на мрежата, в замяна на възнаграждения.

Като се има предвид статутът на Fidelity като финансов гигант с многомилиардни инвестиции, нейното навлизане в етерното залагане има потенциала да повлияе значително върху динамиката на екосистемата на Етериум, като вероятно ще промени нейния оперативен и икономически пейзаж.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти