Манията по ETF за етериум достига 12-месечен връх в търсенията в Google в САЩ

Фокусът на криптопазара се измества от одобрението на борсово търгувания фонд (ETF) за биткойн, тъй като повечето цифрови активи не са в състояние да се възползват от това значимо събитие в краткосрочен план. След одобрението динамиката на пазара предполага, че ситуацията може да се оприличи на явлението „купи слуха, продай новината“.

Интересно е, че дискусиите около крипто ETF сега се насочиха към потенциален еквивалентен продукт за Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Тези дискусии са очевидни в рязкото нарастване на интереса към ключовата дума „Ethereum ETF“ в Google Trends, който през последните 12 месеца е достигнал исторически максимум в Съединените щати.

Според данните, получени на 15 януари, интересът към ключовата дума е достигнал своя връх с резултат 100 към седмицата, приключваща на 13 януари, отбелязвайки най-високата точка през последния месец. Забележително е, че интересът отбеляза рязко увеличение от 455% между 6 и 14 януари.

Анализирайки регионалния интерес, Орегон и Алабама са в челните редици с резултат на популярност от 100. Невада е плътно следвана на трето място с резултат 94, следвана от Ню Джърси с 85, а Вашингтон си осигурява петото място с резултат 81.

Фактори, определящи интереса към ETF ETH

Рязкото нарастване на интереса към ETF за етериум набра скорост, след като главният изпълнителен директор на BlackRock (NYSE: BLK) Лари Финк изрази вярата си в продукта. Заслужава да се отбележи, че BlackRock, най-голямото дружество за управление на инвестиции в света, играе ключова роля в сферата на Bitcoin ETF и е сред кандидатите, които очакват обратна връзка от Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) относно заявлението за Ethereum ETF. Очаква се SEC да вземе решение относно ETF за Етериум през май тази година.

Съществуват обаче спекулации, че регулаторната класификация като ценна книга може да създаде предизвикателства за продукта. Едновременно с това председателят на SEC Гари Генслер подчерта, че една от причините за одобряване на Bitcoin ETF е класификацията му като стока.

Анализ на цената на Етериум

На фона на тези спекулации, Етериум е свидетел на увеличаване на натиска за покупки, като токенът се покачва, докато Биткойн е изправен пред риска да пробие под зоната на подкрепа от 40 000 долара.

Към момента на пресата Етериум регистрира седмичен ръст от над 13%, като децентрализираният финансов токен (DeFi) се търгува на цена от 2 537 щатски долара.

Изключително важно е да се подчертае, че одобрението на спот Биткойн не гарантира непременно паралелен резултат за Етериум, нито пък гарантира покачване на цената на ETH.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии