M. Смела прогноза на Новограц за биткойна преди намаляването му наполовина

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Тъй като биткойнът се подготвя за дългоочакваното събитие на половината си стойност през април 2024 г., известният инвеститор Майк Новограц споделя своята оптимистична прогноза за бъдещата траектория на водещия цифров актив.

Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Investment, известна фирма, специализирана в криптоинвестиции, наскоро се включи в социалните медии, за да предостави проницателен коментар за предстоящото намаляване на Биткойн наполовина. С оглед на това, че криптовалутата неотдавна надхвърли етапната граница от 1 трилион долара пазарна капитализация и се приближи до оценка от 52 500 долара, което е малко по-малко от предишния ѝ исторически връх от 69 000 долара, Новограц подчертава значението на предстоящото събитие, свързано с намаляването на стойността наполовина.

Обръщайки внимание на концепцията за оскъдност, Новограц изтъкна предстоящото повишаване на трудността при добива на биткойн, подчертавайки потенциала за повишено търсене и намалено предлагане, които ще доведат до по-нататъшно повишаване на цената на биткойн. Той отново подчерта значението на динамиката на предлагането за влиянието върху цените на активите, като повтори мнението, че намаляващото предлагане, съчетано с устойчиво търсене, би могло да стимулира стойността на Биткойн в дългосрочен план.

В допълнение към проницателния анализ на Новограц, неотдавнашните движения на институционалните инвеститори служат за подчертаване на нарастващата интеграция на Биткойн в масовия финансов пейзаж. По-специално, BlackRock, глобален гигант в управлението на инвестиции, значително увеличи дела си в Биткойн до 105 280 BTC чрез своя спот iShares Bitcoin Trust, IBIT, което допълнително затвърждава институционалната вяра в цифровия актив.

Пригответе се за диво пътуване

Историческите тенденции обаче разкриват повтарящ се модел, при който Биткойн обикновено претърпява спад на цената през март в годините на халвинг, последван от последващо възобновяване на бичия импулс. Това циклично поведение, както вече беше отбелязано от Matrixport, водеща платформа за финансови услуги в областта на цифровите активи, подсилва разказа за краткосрочната волатилност на пазара на фона на трайния дългосрочен оптимизъм.

Нещо повече, неотдавнашното покачване на трудността за добив на биткойн до рекордните 75,5 Т служи като свидетелство за стабилността на мрежата, което показва исторически бича траектория за криптовалутата.

С наближаването на събитието на половината от стойността на биткойна, инвеститори като Новограц поддържат оптимистична перспектива за бъдещето на биткойна, като посочват институционалните инвестиции, динамиката на предлагането и историческите прецеденти като ключови фактори, стимулиращи устойчивия растеж на екосистемата от цифрови активи.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти