Топ крипто

  Хазартът на Ел Салвадор с биткойн: Смел скок, който променя финансите

  Ел Салвадор се превръща в убежище за биткойни

  Чрез целенасочени и стратегически действия, подчертаващи лоялността му към криптовалутите, Салвадор затвърди ангажимента си към индустрията на цифровите валути, с особен акцент върху Биткойн (BTC). Този ангажимент беше допълнително демонстриран, когато президентът Найиб Букеле обяви плана на страната да придобива по един Биткойн дневно – стратегия, която има за цел да продължи, докато разходите за придобиване в стандартни валути станат невъзможни. Тази инициатива значително увеличи резервите на Ел Салвадор в биткойни, които сега възлизат на впечатляващите 5690 BTC, оценявани на приблизително 400 млн. долара.

  Наред с тези усилия в областта на криптовалутите Салвадор направи забележителен ход в областта на глобалните инвестиции, като премахна данъка върху доходите от парични преводи и международни инвестиции. Това драстично намаляване на данъчната ставка от 30% на нула има за цел да съживи икономическата експанзия и да привлече чуждестранни инвеститори в страната.

  Тази седмица непоколебимият ангажимент на страната към Биткойн беше допълнително подчертан чрез прехвърлянето на над 5000 BTC в сигурен студен портфейл. Президентът Букеле разкри, че значителна част от тези активи, по-конкретно Биткойн на стойност 400 млн. долара, е прехвърлена в офлайн устройство за съхранение, което се намира на сигурно място във физически трезор в границите на страната.
  С инициирането на „Биткойн касичка“ Салвадор направи забележителен напредък във финансовата си стратегия, като по този начин засили мерките за сигурност и демонстрира силна увереност в трайния потенциал на криптовалутата.

  Решението да се премине към съхранение в „студен портфейл“ беше повлияно от забележителното увеличение на резервите на страната в биткойни, които отбелязаха почти двойно увеличение спрямо регистрираните преди това стойности.

  Придобиване на биткойни от Ел Салвадор

  Салвадор натрупа Биткойн по различни начини, включително чрез ежедневни придобивания, продажби на паспорти, конвертиране на бизнес валути, дейности по добив и правителствени услуги. Преди това разкритие се смяташе, че наличностите на Ел Салвадор от биткойни са под 3000 BTC, но този стратегически подход значително увеличи тези цифри.

  През септември 2021 г. Салвадор направи новаторска стъпка, като стана първата държава, която призна Биткойн за законно платежно средство. Оттогава насам стойността на криптовалутата отбеляза значителни колебания, като забележителната пикова цена е 73 800 USD.

  Продължаващите ежедневни транзакции с Биткойн и създаването на необлагаем рай за криптовалута, захранван с геотермална енергия от вулкан, илюстрират иновативния подход на страната към използването на криптовалутите за икономическо развитие.

  Отвъд простото натрупване на Биткойн, президентът Букеле предвижда да превърне Салвадор в процъфтяваща държава чрез стратегически инвестиции и инициативи в областта на цифровите валути. Въпреки предупрежденията и скептицизма от страна на международни органи като Международния валутен фонд (МВФ), Салвадор остава непоколебим в стратегията си за биткойн, като не показва признаци на отстъпление от ангажиментите си в областта на цифровите валути.

  Смелата авантюра на Ел Салвадор в областта на биткойн и усилията му да създаде благоприятна среда за инвестиции в криптовалути бележат значителна промяна в начина, по който държавите гледат на цифровите валути и се ангажират с тях.

  С непрекъснатото разширяване на усилията си за придобиване на Биткойн и усъвършенстването на инфраструктурата си за криптовалути Салвадор създава прецедент, който потенциално може да промени бъдещето на световните финанси.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии