Топ крипто

  Главният изпълнителен директор на BlackRock прогнозира бичи скок за ETF за етериум

  Лари Финк, главен изпълнителен директор на най-големия мениджър на активи в света BlackRock Inc. (NYSE: BLK), разширява участието си в криптовалутите, като първоначално се фокусира върху Биткойн (BTC), а сега обръща внимание на Етериум (ETH).

  По време на появата си в CNBC главният изпълнителен директор на BlackRock обсъди акцента на компанията върху инфраструктурата, съобразявайки се с това, което той нарече „макротенденция“.

  Лари Финк говори най-вече за инвестициите на пазара на криптовалути и за наскоро одобрения Биткойн спот ETF с неговия модел на обратно изкупуване. Вниманието обаче се насочи към очакването на Финк за одобрението на спот ETF за Етериум, което той разглежда като вероятно развитие.

  „Виждам стойност в това да има ETF за Етериум. Както казах, това са само стъпала към токенизацията. Наистина вярвам, че това е мястото, на което ще вървим. Днес разполагаме с технологията за токенизация. (…) Това елиминира цялата корупция, като имаме токенизирана система.“

  Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock Inc.

  Оценка на цената на Ethereum (ETH) след подкрепата на BlackRock

  В този контекст Травис Клинг коментира забележителната способност на BlackRock да оформя разказа около Биткойн ETF. Клинг очаква подобен импулс към ETF за етериум, като водеща роля ще има Лари Финк.

  Предсказуемо, цената на Етериум вече отразява тези оптимистични очаквания, като се освободи от годишния низходящ тренд спрямо Биткойн и показа ръст от 26% само за три дни. Понастоящем ETH се оценява на 0,0607 BTC или 2660 USD за токен.

  Тази реакция се разпространи и върху други криптовалути, като изтласка доминацията на пазарната капитализация на Биткойн до годишно дъно и подхрани ралитата на тренди проектите в алткойн пространството.

  За отбелязване е, че новооткритият фокус на BlackRock върху Ethereum и токенизацията съответства на стратегията на компанията за инвестиране в инфраструктура. В сферата на криптовалутите ETH се откроява като водеща Web3 инфраструктура, в която се помещават множество други проекти и приложения.

  Въпреки това Лари Финк отказа да предостави допълнителни коментари относно потенциалното одобрение на ETF за Ethereum от страна на Гари Генслър и SEC.

  Като се вземе предвид всичко, пазарът трябва да очаква преобладаващия наратив да доминира през следващите месеци, ако историческите модели се повторят. Повишеният интерес към Етериум има потенциала да окаже положително въздействие върху търсенето и стойността на местния токен ETH и неговата цена.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии