Топ крипто

  Данните за януари разкриват скока на скривалището на Bitcoin Whales с 3 млрд. долара

  Крипто китовете, известни също като значими инвеститори в криптовалутното пространство, са натрупали значителни 3 млрд. долара в биткойни (BTC) през този месец, според констатациите на фирмата за анализ на веригата IntoTheBlock.

  Данните показват забележителен скок в обема на Биткойн, държан в портфейли, които притежават над 1000 BTC, като се наблюдава увеличение с приблизително 76 000 BTC. В резултат на това общият обем на Биткойн, притежаван в тези портфейли, вече възлиза на близо 7,8 милиона BTC.

  Траекторията на водещата криптовалута демонстрира положително начало на месеца, като на 11 януари достигна височини, надхвърлящи 48 900 щатски долара, което особено съвпадна с въвеждането на базираните в САЩ спот борсово търгувани фондове (ETF). Впоследствие пазарната динамика повлия за корекция на цените, като през миналата седмица стойностите се върнаха до дъна около 38 500 USD.

  Тази корекция се дължеше на прибирането на печалби от страна на инвеститорите в популярния криптоинвестиционен инструмент Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Интересно е, че по време на този спад на цените проницателните китове се възползваха от ситуацията, придобивайки Биткойн на по-изгодни оценки чрез борсата за криптовалути Bitfinex.

  „Докато биткойн ETF-ите отбелязаха нетни притоци от 820 млн. долара, биткойн китовете отбелязаха увеличение от ~3 млрд. долара (76 000 BTC) досега през 2024 г.“, заяви IntoTheBlock в седмичния си бюлетин. „Китовете включват всяко юридическо лице, физическо лице или фонд (включително ETFs), които притежават над 1 000 BTC“.

  Разглеждайки корелацията между активността на китовете и движението на цените на криптовалутите, синята линия на графиката символизира първата, докато черната линия означава колебанието в пазарната цена на криптовалутата. Забележително е, че през този период китовете гласуваха доверие, тъй като стратегически увеличиха притежанията си на биткойн в условията на пазарен спад, демонстрирайки вярата си в дългосрочния потенциал на криптовалутата.

  Тъй като пазарът продължава да се развива, с неотдавнашното въвеждане на борсово търгувани фондове (ETF), различни наблюдатели на индустрията и известни финансови институции, като Standard Chartered, очакват значителен приток на капитали в пространството на криптовалутите. Очаква се този приток да изстреля пазарната цена на Биткойн до големи висоти, като прогнозите са криптовалутата да достигне 100 000 долара до края на 2024 г.

  Тази оптимистична перспектива отразява колективното мнение, че новостартиралите ETF-и ще привлекат инвестиции за милиарди долари, което допълнително ще затвърди статута на Биткойн като доходоносен и устойчив инвестиционен актив в глобалния финансов пейзаж.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии