Топ крипто

  Биткойн скокът предизвиква мания за монети: DOGE, PEPE и SHIB водят!

  Тъй като Биткойн постигна още един забележителен етап, достигайки 73,6 хил. долара, сферата на мемо криптовалутите също преживя нещо, което може да се нарече „съдбоносен ден“.

  Наблюдавайки представянето на 100-те най-големи мемори криптовалути, през последната седмица се наблюдава значителен ръст на печалбите, което показва тенденция, при която печалбите бързо мигрират към спекулативни активи, които се характеризират с донякъде ограничена ликвидност.

  Безумието по мемори монетите подхранва впечатляващия скок на биткойн

  Водеща сред мем криптовалутите, Dogecoin (DOGE), оригиналната мем монета, отбеляза впечатляващ скок от над 23% в рамките на същия период от време, като повиши стойността си до 0,188 USD. Забележително е, че в рамките на последните 24 часа токена отбеляза приблизително 10% увеличение на стойността си.

  По време на периода на широко разпространен пазарен ентусиазъм Елон Мъск, визионерът и главен изпълнителен директор на Tesla, направи изявление на публично събитие, проведено в производственото предприятие на Tesla в Берлин. Той намекна за възможността Dogecoin да бъде приеман като форма на плащане за закупуване на автомобили Tesla „в някакъв бъдещ момент“. Забележките на Мъск допълнително повишиха възприеманата стойност на Dogecoin.

  Следвайки отблизо, Shiba Inu (SHIB) отбеляза покачване на цената си до 0,0000338 USD, след като седмичният ѝ ръст нарасна с близо 8%. Въпреки че преживя лек спад в началото на месеца, обемът на търговията на SHIB отбеляза значително увеличение, което е ясен знак за нарастващ инвеститорски интерес.

  Това увеличение на търговската активност допринесе и за намаляване на разликата в пазарната капитализация между SHIB и нейния конкурент DOGE.

  PEPE, заемаща трето място по пазарна капитализация сред мемори монетите, посочени от CoinMarketCap, се радваше на значителен ръст от 51,17% през последната седмица. Това неотдавнашно движение на цените допринесе за това месечните му печалби да достигнат удивителните 825%, дори на фона на дейностите по прибиране на печалби от страна на големите инвеститори по-рано през седмицата.

  В сектора на мемори монетите базираният на Solana токен dogwifhat (WIF) се очерта като отличник през тази година. Цената му се покачи до 3,25 долара, главно благодарение на съгласуваните усилия на общността му, която успя да събере над 700 000 долара за рекламиране на емблемата на токена на Сферата – известно място за развлечения в Лас Вегас, Невада.

  FLOKI, позициониран като петата по големина мемори монета, отбеляза почти 130% увеличение през изминалата седмица. Този забележителен скок в цената може да се дължи на стратегическото решение на Floki DAO да изгори повече от 190 млрд. токена, което значително намали предлагането на FLOKI в обращение. Това действие е на път потенциално да повиши стойността му чрез увеличаване на недостига, ако приемем, че търсенето остане постоянно или нарасне.

  Bonk (BONK), встъпителната мемори монета на Солана, се оказа на шесто място по големина в своята категория, като регистрира 24% увеличение на седмичните печалби. Неотдавна тя беше удостоена с титлата „Мемори монета на годината“ от CoinMarketCap и отбеляза зашеметяващото увеличение от 706% през изминалата година.

  Изненадващи печалби на монетите на мемовете, които не са сред най-добрите

  Сред 20-те най-големи мем монети Milady Meme Coin (LADYS) се отличи със забележителен ръст от 450% само за последната седмица.

  В контекста на по-широката бича тенденция на пазара, дори по-малко известни мем монети като MongCoin (MONG), Bad Idea AI (BAD) и Wen (WEN) станаха свидетели на значителни печалби, с увеличения от съответно 94,02%, 72,06% и 13,53% за същия период от време.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии