Bitcoin се покачва с 5%: Одобрението на ETF има 99,9% шанс?

Последното подаване на документи от BlackRock за предложения от нея Биткойн ETF съвпада с поддържането на BTC малко над 40 000 долара.

На 19 декември Биткойн надхвърли 43 000 долара, воден от новините, свързани с потенциалното стартиране на първия в САЩ спотов борсово търгуван фонд (ETF) за BTC.

Скок на цената на биткойн
Графика на цената на биткойн – скорошен скок до 43 000 долара

Очакванията за Биткойн ETF остават високи.

Данните на TradingView показаха, че BTC е преживял отскок, достигайки връх от 43 456 USD след дневното затваряне. Въпреки колебливото начало на седмицата BTC/USD бързо набра скорост, като цената на затваряне на 18 декември отбеляза 5% ръст спрямо най-ниската точка за деня.

Впоследствие бе съобщено, че BlackRock, един от претендентите за първия американски спот Bitcoin ETF, е преразгледал политиката си за обратно изкупуване на продукти, за да включи BTC като опция.

„Изкупуването в натура на част или на всички акции на акционера в замяна на базовия биткойн, представен от изкупените акции, по принцип няма да бъде данъчно събитие за акционера, се посочва в последната итерация на документа S1 на BlackRock, подаден до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

В подаването се въвеждат и разпоредби относно размяната на кошници с акции за пари в брой вместо за BTC, като за последното се очаква регулаторно одобрение.

SEC е готова да финализира решенията относно спот ETF през януари 2024 г., което прави предстоящия месец решаващ период за ентусиастите на Биткойн.

Одобрението на ETF може да окаже значително влияние върху бъдещата траектория на BTC – настроение, което набира сила след постоянните забавяния и откази.

„Равнището на ангажираност на SEC и обратните/промените по отношение на ETF за биткойн ни подсказва, че това е 99,9% свършена работа, реагира търговецът и инвеститор Боб Лукас на последните събития на X

Тази седмица Комисията по ценни книжа и борси отложи произнасянето си по множество ETF за етер за май.

Търговец на биткойни: 50 000 долара са възможни до края на 2023 г.

Преди това Биткойн е изправен както пред годишното затваряне на свещите, така и пред публикуването на различни макроикономически данни, което може да увеличи волатилността през празничния сезон. Пазарът остава разделен по отношение на непосредствената траектория на BTC, като потапяне под 40 000 долара все още е възможно.

В актуализация от 18 декември криптографът Ед от CryptoTA, прогнозира потенциален спад, последван от ръст, като спекулира, че BTC/USD може да достигне 50 000 долара до края на 2023 г.

„Нека видим по-късно през седмицата как ще се развие това“, заключи той, давайки ниска цел от 38 000 долара.

Известният трейдър Матю Хайланд повтаря тези положителни настроения, отбелязвайки бича дивергенция между RSI и цената на Биткойн на дневните графики.

По последни данни дневният RSI възлиза на 60,45, като се е стабилизирал от пика си, когато Биткойн докосна над 44 000 щатски долара – най-високата стойност от 19 месеца насам.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии