Топ крипто

  Binance е изправен пред неизбежен срив, предупреждава бившият служител на SEC!

  Въпрос на време е цялата сделка с Binance да се провали.

  Бившият служител на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) Джон Рийд Старк наскоро предаде своите прозрения за бъдещето на крипто борсата Binance в обширен пост, споделен в платформата за социални медии X миналата събота.

  В своя анализ на споразумението на Binance с Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) Старк изтъкна две ключови събития. Първоначално той изтъкна появата на поредица от наскоро разкрити документи на Министерството на правосъдието, свързани с Binance, които хвърлят светлина върху широкия регулаторен контрол, който Министерството на правосъдието сега упражнява върху борсата.

  Binance DOJ Filings - регулаторни предизвикателства, които се разкриват
  Binance DOJ Filings: Регулаторните предизвикателства са разкрити

  Старк изрази убеждението си, че тези разкрити документи на Министерството на правосъдието биха могли потенциално да отбележат края на Binance, като заяви:

  „Изчерпателният списък на новите ангажименти на Binance за спазване на законодателството прилича на списък с желания на консултантска фирма – и ще струва десетки, ако не и стотици милиони долари, за да бъде приложен и изпълнен“.

  Описвайки бъдещия мониторинг и надзор в Binance, Старк направи паралел с оборудването на всеки член на глобален престъпен наркокартел с телесни камери, като картелът поема разходите за опитен екип от бивши и настоящи правителствени агенти, които да наблюдават записите денонощно. Старк твърди, че:

  Джон Рийд Старк е бивш служител на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ
  Джон Рийд Старк: Становище на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ

  „Моето мнение е, че подобно на наркокартел, потайна и непрозрачна финансова фирма като Binance не може изведнъж да се превърне в традиционна, спазваща законите, отворена, прозрачна, послушна, подчинена и приятелски настроена към правителството финансова фирма. Преживяването на одит на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) би било достатъчно трудно за затруднената инфраструктура на Binance, но изправянето пред одит на Министерството на правосъдието/Финцента – това изглежда почти невъзможно.“

  продължи Старк и уточни:

  „Според мен е само въпрос на време цялата сделка с Binance да се провали, което ще доведе до допълнителни обвинения за Binance, допълнителни обвинения за CZ и нови обвинения срещу всички останали (партньори, клиенти, съдружници, сътрудници и т.н.), които са преплетени с престъпното предприятие Binance“.

  Второто значително развитие, подчертано от Старк, е подаването от SEC на „допълнителна пледоария срещу Binance“, която според него значително укрепва иска на регулатора срещу криптофирмата.

  Бившият ръководител на отдела за прилагане на законодателството в областта на интернет на SEC доразви това, като заяви, че в текущия иск за прилагане на законодателството на SEC срещу Binance и Changpeng Zhao (CZ) SEC е започнала да включва факти от споразумението за признаване на вина на Министерството на правосъдието. Старк подчерта, че тези споразумения значително засилват делото на SEC срещу Binance и CZ.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии