Binance е изправен пред неизбежен срив, предупреждава бившият служител на SEC!

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Въпрос на време е цялата сделка с Binance да се провали.

Бившият служител на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) Джон Рийд Старк наскоро предаде своите прозрения за бъдещето на крипто борсата Binance в обширен пост, споделен в платформата за социални медии X миналата събота.

В своя анализ на споразумението на Binance с Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) Старк изтъкна две ключови събития. Първоначално той изтъкна появата на поредица от наскоро разкрити документи на Министерството на правосъдието, свързани с Binance, които хвърлят светлина върху широкия регулаторен контрол, който Министерството на правосъдието сега упражнява върху борсата.

Binance DOJ Filings - регулаторни предизвикателства, които се разкриват
Binance DOJ Filings: Регулаторните предизвикателства са разкрити

Старк изрази убеждението си, че тези разкрити документи на Министерството на правосъдието биха могли потенциално да отбележат края на Binance, като заяви:

“Изчерпателният списък на новите ангажименти на Binance за спазване на законодателството прилича на списък с желания на консултантска фирма – и ще струва десетки, ако не и стотици милиони долари, за да бъде приложен и изпълнен”.

Описвайки бъдещия мониторинг и надзор в Binance, Старк направи паралел с оборудването на всеки член на глобален престъпен наркокартел с телесни камери, като картелът поема разходите за опитен екип от бивши и настоящи правителствени агенти, които да наблюдават записите денонощно. Старк твърди, че:

Джон Рийд Старк е бивш служител на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ
Джон Рийд Старк: Становище на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ

“Моето мнение е, че подобно на наркокартел, потайна и непрозрачна финансова фирма като Binance не може изведнъж да се превърне в традиционна, спазваща законите, отворена, прозрачна, послушна, подчинена и приятелски настроена към правителството финансова фирма. Преживяването на одит на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) би било достатъчно трудно за затруднената инфраструктура на Binance, но изправянето пред одит на Министерството на правосъдието/Финцента – това изглежда почти невъзможно.”

продължи Старк и уточни:

“Според мен е само въпрос на време цялата сделка с Binance да се провали, което ще доведе до допълнителни обвинения за Binance, допълнителни обвинения за CZ и нови обвинения срещу всички останали (партньори, клиенти, съдружници, сътрудници и т.н.), които са преплетени с престъпното предприятие Binance”.

Второто значително развитие, подчертано от Старк, е подаването от SEC на “допълнителна пледоария срещу Binance”, която според него значително укрепва иска на регулатора срещу криптофирмата.

Бившият ръководител на отдела за прилагане на законодателството в областта на интернет на SEC доразви това, като заяви, че в текущия иск за прилагане на законодателството на SEC срещу Binance и Changpeng Zhao (CZ) SEC е започнала да включва факти от споразумението за признаване на вина на Министерството на правосъдието. Старк подчерта, че тези споразумения значително засилват делото на SEC срещу Binance и CZ.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти