Топ крипто

  Акаунтът на MicroStrategy X е хакнат: Разкриване на измамата с токени на Етериум за 440 хил. долара!

  Официалният акаунт на MicroStrategy X наскоро стана жертва на хакерски инцидент, при който злонамерени лица поеха контрола и разпространиха поредица от вредни връзки, които уж предлагаха авиоликвидация на предполагаем токън MSTR, базиран на Ethereum. Този акаунт, свързан с известната фирма за бизнес разузнаване MicroStrategy, се превърна в проводник за популяризиране на измамна схема за аирдроп.

  Лицата, които щракнаха върху измамните линкове, бяха пренасочени към фалшива уебстраница на MicroStrategy, която ги подканваше да свържат портфейла си и да заявят фиктивния MSTR airdrop. Предоставяйки поредица от разрешения в своите портфейли Web3, несъзнателните потребители неволно се излагат на риска техните токени да бъдат иззети от нападателите.

  Докладите на блокчейн анализатора ZachXBT и платформата за борба с измамите Scam Sniffer хвърлят светлина върху размера на щетите, нанесени от тази гнусна схема, като посочват загуби, надхвърлящи 440 000 долара. Забележително е, че в рамките на няколко минути след появата на първоначалната злонамерена връзка в профила X на MicroStrategy, една единствена жертва според съобщенията е понесла загуби, надхвърлящи 420 000 долара, заради фишинг измамата.

  Нещастният човек е попаднал в капана на измамната уловка, като е загубил значителна сума, възлизаща на 424 786 USD в различни алткойни. Бяха извършени трансфери, като към адреса на портфейла на нападателя бяха прехвърлени Wrapped Balance AI (wBAI) на стойност 134 000 USD, Chintai (CHEX) на стойност 122 000 USD и Wrapped Pocket Network (wPOKT) на стойност 45 000 USD. Освен това част от заграбените средства са намерили път към вторичен портфейл, свързан с известната хакерска група PinkDrainer.

  Понастоящем адресът на портфейла, свързан с нападателя от MicroStrategy, приютява токени, базирани на Ethereum, на стойност 329 000 USD, както се съобщава от Ethereum DeBank. Наблюдателите от индустрията бързо подчертаха очевидния характер на измамата, като известният британски криптоинвеститор Коби посочи неправдоподобността на MicroStrategy, компания, занимаваща се изключително с бизнес разузнаване, да се впуска в пускане на токени на Ethereum.

  „Очевидно се опитвам да не обвинявам жертвата тук, но трябва да си много специален, за да си мислиш, че MicroStrategy пуска ETH токен, след като Сейлър е прекарал няколко години в много известни изказвания, че „няма второ най-добро“ и „използваш само един стол“ и т.н.“

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии