2023 счупи всички рекорди в криптоплащанията

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Криптовалутите служат не само като инструменти за краткосрочни, средносрочни и дългосрочни ценови спекулации; те имат разнообразни случаи на употреба, като например улесняване на криптоплащанията, които стимулират органичното търсене и състоянието на пазара на криптовалути.

Доклад на CoinGate от 10 януари 2024 г. подчертава тази тенденция, като изтъква 4 милиона обработени трансакции. Само през 2023 г. платформата е регистрирала над 1,29 млн. криптоплащания, средно по една трансакция на всеки 24 секунди.

CoinGate е лидер в сектора на разплащанията, като от създаването си досега постоянно постига впечатляващи резултати.

През 2023 г., ключова година за сегмента, на него се падат една трета от всички трансакции в CoinGate. Извършените 1 294 058 криптоплащания отбелязват 40% увеличение спрямо 928 517 през 2022 г.

Биткойн и USDT доминират в крипто трансакциите в CoinGate

Когато се разглеждат обемите на трансакциите, Биткойн (BTC) и Tether USD (USDT) заемат централно място, владеейки съответно 35,6% и 25,4% от всички плащания на платформата.

Заслужава да се отбележи, че делът на Биткойн спадна от 47,8% през 2022 г., което само по себе си представляваше спад спрямо 54,8% през 2021 г. Обратно, делът на USDT се разшири, особено след като CoinGate премахна BUSD на Binance.

В конкретни месеци USDT надмина BTC, като през ноември и декември зае съответно 36,5% и 39,1% от пазара.

Litecoin (LTC) също имаше забележително присъствие в CoinGate's 2023, като представляваше 9,5% от всички крипто трансакции, следвана плътно от Ethereum (ETH) с 9,3%, Lightning Network на Bitcoin със 7,8% и Tron (TRX) със 7,1%.

Допълнително диверсифицирайки пейзажа, платежната услуга на Binance допринесе с 8,2% от всички трансакции след стартирането на Binance Pay през март. CoinGate също така изтъкна нарастващия брой на търговците, които са приятелски настроени към криптовалутите и прегръщат нейната платформа.

“Хоризонтът на 2024 г. вече обещава нови възможности и предизвикателства. Вълнуваме се, че ще продължим пътуването си, фокусирайки се върху иновациите и удовлетвореността на клиентите, тъй като се стремим да превърнем плащанията с криптовалута в норма, а не в изключение.”

Доклад на CoinGate

В обобщение, CoinGate очаква обещаваща траектория както за потребителите, така и за търговците, които се впускат в криптовалутите в световен мащаб. С потенциала за продължаващ растеж и приемане, 2024 г. може допълнително да засили доверието в инвестициите в криптовалути.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти