Топ крипто

  Бомба от 9 млрд. долара на KuCoin: Разкриване на пране на пари

  Министерството на правосъдието официално обвини борсата за криптовалути KuCoin, заедно с нейните съоснователи, в нарушаване на разпоредбите за борба с изпирането на пари. Това правно действие, обявено във вторник, е насочено срещу KuCoin и нейните основатели Чун Ган и Ке Танг с обвинения в ръководене на предприятие за превод на пари без необходимото разрешение и нарушаване на разпоредбите на Закона за банковата тайна.

  Министерството критикува борсата за неадекватните ѝ мерки за борба с изпирането на пари, като изтъква, че тя не е приложила ефективни процедури за проверка на самоличността на клиентите си, както и че е проявила небрежност при докладването на подозрителни дейности съгласно изискванията на закона.

  В подробните обвинения Министерството на правосъдието обвинява KuCoin в съзнателно заобикаляне на разпоредбите за борба с изпирането на пари и „Познай клиента си“, предвидени в Съединените щати. Съобщава се, че това заобикаляне е постигнато, като KuCoin е представяла операциите си в невярна светлина като лишени от американска клиентела, въпреки че е имала значителен брой потребители от Съединените щати.

  В обвинителния акт се подчертава обвинението на правителството, че платформата на KuCoin е улеснила изпирането на над 9 млрд. долара, като е използвала значителната си клиентска база в САЩ.

  Дамиан Уилямс, прокурор на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, отбеляза въпроса, като заяви, че KuCoin се е възползвала от голямата си клиентска база в САЩ, за да се издигне в редиците на водещите световни борси за криптовалути, като може да се похвали с милиарди дневни транзакции и годишен обем на търговията, достигащ трилиони долари.

  Уилямс подчерта, че макар KuCoin да се е възползвала от възможностите, предоставени в САЩ, тя уж е избрала да пренебрегне американските закони, предназначени за идентифициране и премахване на финансови престъпления и корупция. Според него финансови субекти като KuCoin, които се възползват от предимствата, предлагани от американския пазар, също са длъжни да се придържат към неговата правна рамка за борба с престъпните финансови дейности.

  Освен това, в същия вторник, в който Министерството на правосъдието направи съобщението, Комисията за търговия със стокови фючърси започна отделно гражданско дело срещу KuCoin, което според Министерството на правосъдието показва координирани усилия на регулаторните органи на САЩ за справяне с предполагаемите правни нарушения от страна на борсата за криптовалути и нейните ръководители.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии