Моментът на пробив на Bitcoin: Последен шанс за масиран скок?

Биткойн (BTC) в момента се стабилизира под прага от 65 000 долара, който сега се счита за новото ниво на съпротива. Пазарните участници активно проучват потенциала за идентифициране на ценовия минимум, който би могъл да стабилизира валутата и потенциално да катализира нов възходящ тренд.

В този контекст известен експерт по търговия с криптовалути от TradingShot предостави някои подробни наблюдения върху настоящата ситуация с биткойна чрез публикация в TradingView от 29 април. Експертът специално подчерта предстоящата оценка на долната граница на лентите на Болинджър (BB) на тридневна графика.

Тази оценка, отбелязваща първото си появяване от три месеца насам, сочи засилено свиване между ВВ и долните му граници – събитие, което традиционно показва потенциална точка на обръщане, при която цените започват да се повишават.

От анализа става ясно, че биткойнът демонстрира признаци на бича перспектива. Криптовалутата показа стръмна възходяща траектория, започваща от най-ниските ѝ стойности през ноември 2022 г., което подчертава силно оптимистичните пазарни нагласи.

По-подробно описан в анализа, прилагайки нивата на разширение на Фибоначи, анализаторът отбелязва, че възходящото движение на Биткойн е стабилно, като в средата на март 2024 г. е достигнат значителен връх, който надминава маркера на Фибоначи от 1,5. В перспектива експертът прогнозира продължаване на бичата фаза, при която Биткойн може не само да достигне, но и евентуално да надхвърли нивото от 2,0 Фибоначи.

Потенциал за увеличение на цената на Биткойн със 75%

Потенциално увеличение на Биткойн със 75%

Впоследствие анализаторът предположи, че тези технически индикатори полагат основите на амбициозна ценова цел от 110 000 USD, което предполага потенциално увеличение от приблизително 75% спрямо настоящата пазарна цена.

„110 000 долара е много реалистична цел при тези условия и не бива да пропускаме да споменем и консолидиращата се на дъното си ВВ Ширина (BBW), което отново е свързано с висока бича активност и натрупване при изпълнение на зелената линия на ВВ“, каза експертът.

Понастоящем привържениците на Биткойн полагат усилия да поддържат цената на криптовалутата над нивото от 60 000 долара. Трябва да се отбележи, че някои пазарни анализатори, включително Алън Сантана, смятат, че Биткойн може да се сблъска със значителни разпродажби, докато остава под 64 560 долара.

Въпреки това, на фона на продължаващата консолидация на Биткойн, се усеща несигурност дали той наистина е намерил най-ниската си точка. Едновременно с това основните пазарни участници изразяват загриженост по отношение на преобладаващите мечи тенденции, засягащи Биткойн, като приписват настоящите ценови движения на корекции след последното му понижение наполовина.

Анализ на цената на биткойн

Към момента на последните актуализации цената на Биткойн възлиза на 62 241 щатски долара, като само днес претърпява спад от близо 2%. През изминалата седмица цената на Биткойн отбеляза спад с повече от 5%.

Анализ на цената на Биткойн

На фона на тези условия както биковете, така и мечките на пазара на криптовалути внимателно наблюдават, за да установят коя посока ще доминира в инерцията на Биткойн в близко бъдеще.

Запознайте се с Яна, нашия експерт по криптовалути с повече от седем години опит. Тя има обширни познания в областта на технологиите, особено в иновативните области на блокчейн и децентрализираните финанси. Яна умее отлично да пише подробни ръководства, известни като бели книги, и да дава съвети по токеномика, които помагат на хората да разберат ..

Свързани статии