Топ крипто

  Новото правило на Мета: Заплаха от наказание за потребителите на изображения с изкуствен интелект

  Meta планира да въведе нови правила по отношение на съдържанието, генерирано от изкуствен интелект, в своите платформи като Facebook, Instagram и threads, както е посочено в публикация в блога на компанията на 6 януари. Тези мерки имат за цел да отговорят на нарастващите опасения, свързани с автентичността и прозрачността на цифровото съдържание.

  Според съобщението всяко съдържание, разпознато като генерирано от изкуствен интелект, било то чрез метаданни или умишлено поставяне на воден знак, ще бъде видимо обозначено. Освен това потребителите ще имат възможност да маркират немаркирано съдържание, за което има съмнения, че е генерирано от изкуствен интелект, като по този начин ще дадат възможност на общността да допринесе за усилията за модериране на съдържанието.

  Тази инициатива отразява еволюиращия подход на Meta към модерирането на съдържание, напомнящ за по-ранните ѝ практики преди появата на съдържание, генерирано от изкуствен интелект. Като дава възможност на потребителите да докладват за нарушения и осигурява прозрачност при етикетирането на съдържанието, Meta се стреми да поддържа целостта на своите платформи.

  В перспектива до 2024 г. Meta използва огромната си потребителска база, за да подобри възможностите за модериране на съдържание. Като дава възможност на потребителите да маркират съдържание, генерирано от изкуствен интелект, Meta използва силата на краудсорсинга, за да се справи с възникващите предизвикателства в областта на автентичността на цифровото съдържание.

  Според публикацията в блога:

  „Ще изискваме от хората да използват този инструмент за оповестяване и маркиране, когато публикуват органично съдържание с фотореалистично видео или реалистично звучащо аудио, което е създадено или променено по цифров път, и можем да приложим санкции, ако не го направят.“

  Подобряване на откриването на съдържание, генерирано от изкуствен интелект

  Създателите, използващи платформите на Meta, ще трябва да обозначават съдържанието си като генерирано от изкуствен интелект, за да избегнат потенциални последствия. Въпреки че Meta прилага водни знаци и етикетиране за съдържание, генерирано с помощта на нейните инструменти, тя признава ограниченията при откриването на аудио- и видеосъдържание, генерирано от AI, в голям мащаб.

  За да се справи с този проблем, Meta си сътрудничи с индустриални партньори като Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney и Shutterstock. Заедно те се стремят да разработят методи за откриване на невидими водни знаци и подобряване на проверката на автентичността на съдържанието.

  Въпреки това Meta признава настоящите ограничения в откриването на аудио и видео съдържание, генерирано от изкуствен интелект, включително технологията за дълбоки фалшификации, в голям мащаб. Това подчертава продължаващите усилия, необходими за справяне с развиващия се пейзаж на автентичността и целостта на цифровото съдържание.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии