Топ крипто

  Интересът на американските компании към криптовалутите расте въпреки предизвикателствата!

  В неотдавнашно проучване на Paxos 99% от респондентите посочват, че техните компании са засилили фокуса си върху крипто и блокчейн проекти през 2023 г. в сравнение с предходните години.

  Констатациите на фирмата Paxos, специализирана в областта на криптовалутите, подчертават, че 99% от американските компании за финансови услуги, включени в проучването, са поставили равностоен или засилен акцент върху криптопроектите през настоящата година в сравнение с предходните години.

  Paxos проведе проучването сред 400 ръководители на компании за финансови услуги, базирани в САЩ, като всяка от тях може да се похвали с потребителска база от поне пет милиона души и с управлявани активи на стойност 50 млрд. долара или с годишен обем на плащанията от 50 млрд. долара.

  Според „Доклада за приемането на цифрови активи в предприятията през 2023 г.“, въпреки широкия интерес към внедряването на технологията за цифрови активи, компаниите се борят с различни пречки и предизвикателства. Забележителните 56% от анкетираните определят сложността на внедряването като основна пречка, възпрепятстваща пускането на крипторешение. Paxos коментира:

  „Устойчивостта на цифровите активи и блокчейн технологията пред лицето на пазарните събития, икономическите предизвикателства и необходимостта от повече регулаторна яснота отразява факта, че компаниите са усвоили стойността на технологията в дългосрочен план.“

  Графика, изобразяваща рязкото нарастване на интереса на американските компании към крипто и блокчейн проекти през 2023 г.
  Графика за рязкото нарастване на интереса на САЩ към криптопроектите през 2023 г.

  Разглеждайки предизвикателствата в рамките на криптоинфраструктурата, Джонатан Анастасия, изпълнителен директор на Mastercard, подчерта в доклада, че сътрудничеството с фирма, която е родна за крипто, се е оказало полезно. „Инфраструктурата е трудна. Трябваше да потърсим местен играч в това пространство с този дълбок опит, който да обедини компаниите в това пътуване.“

  По-нататък в доклада се уточнява, че 51% от респондентите считат пазарната нестабилност за основна пречка за напредъка с крипто или блокчейн проекти, докато 43% посочват финансовите разходи за внедряване като значителна пречка.

  Въпреки тези пречки по-малко от 2% от участниците в проучването изразяват мнение, че липсата на вяра в ползите от блокчейн представлява пречка за техния напредък.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии