Прогнозите за Bitcoin за 2024 г., разкрити от най-добрите експерти

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

2024 г. се очертава да бъде ключов момент за Биткойн, като водещи фигури в света на цифровите активи изразяват оптимизъм за неговата траектория. Известни експерти като Дан Тапиеро, Раул Пал и Тим Дрейпър споделиха своите “Биткойн прогнози за 2024 г.”, в които подробно излагат бичите си възгледи за перспективите на най-голямата криптовалута.

Прогноза за биткойн за 2024 г: Дан Тапиеро: Оптимистична перспектива

Уважаваният макростратег и мениджър на фондове за цифрови активи Дан Тапиеро, предлага убедителна гледна точка за потенциала на Биткойн през следващата година.

Той подчертава впечатляващия 160% ръст на Биткойн от началото на годината досега, което е сигнал за силен импулс, който вероятно ще продължи и през 2024 г. Тапиеро подчертава, че тази възходяща инерция създава предпоставки за забележителна година, като принуждава институционалните инвеститори да обърнат внимание на забележителния възход на Биткойн.

Той заяви:

“Кристално ясно е – стремителното покачване на Биткойн през 2023 г. подготвя сцената за монументална 2024 г. Институциите, които пренебрегват този несравним актив, могат да рискуват професионалния си авторитет с 0% експозиция”.

Потенциалът на златото и лихвените проценти

Освен Биткойн, Тапиеро наблюдава обещаващи тенденции и при златото, като очаква бичи ценови модел “чаша и дръжка” с потенциален целеви диапазон от 2300 до 2500 долара. Той смята, че очакваното намаляване на лихвените проценти, съчетано с отдалечаване от щатския долар, може допълнително да стимулира както златото, така и биткойна.

Той добави:
“Потенциалът на златото е зашеметяващ. Последните наблюдения сочат епично рали, което разсейва представите за троен връх, с формация чаша и дръжка в ход. Очакваният срив на лихвените проценти, в съчетание с диверсификацията от щатския долар, може да предвиди целеви диапазон от 2300-2500 долара.”

Прогноза за биткойн за 2024 г: Експертен анализ на Раул Пал

Положителната перспектива на Тапиеро резонира с гледната точка на бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал. Анализът на Пал показва, че нарастващата глобална ликвидност може да изстреля биткойна над 200 000 долара през 2024 г., което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж и подчертава значението на експозицията към биткойна за традиционните мениджъри на фондове.

Перспективи за биткойн през 2024 г: Дръзката прогноза на Тим Дрейпър

Магнатът в областта на рисковия капитал Тим Дрейпър споделя тези бичи настроения, като прогнозира нов исторически връх от 250 000 долара за Биткойн през 2024 г. Дрейпър подчертава настоящите бичи тенденции при Биткойн и други цифрови активи като катализатори за този очакван скок. Освен това той подчертава ролята на стабилните монети като врата към Биткойн, като се позовава на тяхната стабилност и преносимост. Дрейпър предвижда сценарий, при който Биткойн ще се превърне в предпочитана алтернатива по време на спадовете на долара, и изразява ентусиазъм по отношение на интелигентните договори, очаквайки тяхното трансформиращо въздействие върху финансовите системи и по-ефективната икономика.

Дан Тапиеро, макростратег и мениджър на фонд за цифрови активи
Прогноза на Дан Тапиеро за биткойн до 2024 г.

Той заяви:
“Аз съм голям фен на интелигентните договори. Нямам търпение за момента, в който ще мога да събера всичките си пари на инвеститорите в биткойн, да ги инвестирам всичките в биткойн, всички те да плащат на служителите си и на доставчиците си, на данъците си и на всичко останало [в биткойн] и всичко това да бъде напълно осчетоводено, одитирано, без счетоводител, одитор, счетоводител, агент по прехвърлянето или данъчен адвокат. Тази нова икономика ще има много по-малко триене. Мисля, че това е много вълнуващо.”

2024: Годината на биткойна

В обобщение, тези експертни прозрения предвиждат светло бъдеще за Биткойн през 2024 г. Колективните нагласи на тези експерти подчертават потенциала за значително поскъпване на стойността на Биткойн, дължащо се на изключителните му резултати, положителните тенденции при златото, очакваните промени в лихвените проценти и променящата се глобална финансова среда.

С наближаването на 2024 г. тези прогнози служат като ценни индикатори както за институционалните, така и за индивидуалните инвеститори, като подчертават възможностите при Биткойн и златото. Предстоящата година изглежда ще бъде ключов момент, който потенциално може да преобърне инвестиционните стратегии в сектора на цифровите активи.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти