Най-добрите VPN услуги за торентиране през 2023 г.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Table of Contents

Безопасно ли е използването на торенти с VPN услуга?

Да, използването на торенти с VPN услуга е много по-безопасно. Самоличността ви е скрита и не може да бъде проследена, така че е много по-малко вероятно да получите глоба или някой да се опита да хакне устройството ви.

Можете ли да бъдете хванати при торентиране с VPN?

Не, ако използвате реномирана VPN услуга за торентиране, като NordVPN, и сте активирали превключвателя за изключване, торентите не могат да бъдат открити с VPN услуга.

Може ли да влезете в затвора за торентиране?

Това зависи от вашата страна и други подробности. Ако изтеглите песен, това няма да ви вкара в затвора. Ако обаче ръководите един от най-големите публични торент тракери, това е наказуемо (както научиха Питър Сунде и други основатели на The Pirate Bay през 2009 г.).

Коя е най-добрата VPN услуга за торентиране през 2023 г.?

NordVPN е най-добрата VPN услуга за торентиране. Със специално изградени сървъри, създадени специално за торенти, тази VPN услуга предлага бързо и стабилно изтегляне.

Ще скрие ли VPN услугата дейността ми по време на торентиране?

Надеждната VPN услуга ще криптира и скрие P2P връзките ви от вашия доставчик на интернет услуги. Така няма да се сблъскате с ограничаване на скоростта или, ако торентите са незаконни във вашата страна, със законови последствия. Като цяло, да, добрата VPN услуга ще скрие дейността ви по торентиране на законни файлове без авторски права.

Законно ли е торентирането с VPN?

Да, използването на торенти с VPN е напълно законно в повечето страни – незаконно е само там, където торентите са забранени. Проблемът не е в самата технология за торентиране, а в съдържанието, което изтегляте. Ако споделяте или изтегляте видеоклип, защитен с авторски права, това най-вероятно е в разрез със закона.

Влияе ли VPN услугата върху скоростта на торентите?

Да, VPN услугата може да повлияе на скоростта на интернет и торентите. Тя може леко да забави изтеглянето на файлове, но това не би трябвало да е видимо при най-бързите VPN мрежи. В редки случаи VPN мрежата може да увеличи скоростта на торентите, ако вашият доставчик на интернет услуги ограничава скоростта.

През последните години рисковете и регулациите, свързани с торентите, се увеличават. Докато изтегляте торенти, вашият IP адрес и дейността ви в P2P мрежата могат лесно да бъдат проследени, което позволява на онлайн престъпниците и други заинтересовани страни да се насочат към вас и вашите данни.

Ако вашият доставчик на интернет услуги разбере, че извършвате P2P изтегляния, той може дори да забави връзката ви или да ви забрани да използвате P2P споделяне. Ето защо използването на VPN услуга за изтегляне на торенти вече е от съществено значение. А най-добрата VPN услуга ще запази личните ви данни и безопасността на онлайн дейността ви, като същевременно поддържа бързи и надеждни скорости на изтегляне.

Не одобряваме онлайн пиратството, но подкрепяме неприкосновеността на личния живот и сигурността онлайн. За да ви помогнем в това, тук ще разгледаме някои от най-добрите VPN услуги за торентиране. Бързи, сигурни и лесни за използване, всички те са идеални спътници за вашите P2P изтегляния.

Какви характеристики правят една VPN услуга отлична за торентиране?

Най-добрите VPN услуги за торентиране – нашият кратък списък:

 • NordVPN – най-добрата универсална VPN услуга за торентиране
 • Surfshark – бърза и евтина VPN услуга за торенти
 • Atlas VPN – евтина VPN услуга за P2P изтегляния
 • ExpressVPN – VPN услуга за сигурно торентиране
 • CyberGhost – богата на функции VPN услуга за торентиране

Какво трябва да търсите в най-добрата VPN услуга за торентиране?

Ако търсите VPN услуга за торенти, критериите ви за търсене трябва да бъдат съответно променени. Ето няколко неща, на които трябва да обърнете допълнително внимание при избора:

Законно ли е използването на VPN услуга за торентиране?
Торентиране:Специализирани сървъри (оптимизирани за P2P)
Характеристики за сигурност:Превключвател за изключване, Защита от заплахи
Функции за поверителност:Политика за забрана на записите, независим одит
Криптиране:AES-256
Протоколи за бързо тунелиране:WireGuard
Сервизи:Обфускиран, само за RAM
Коя VPN услуга трябва да използвам за торентиране?
 • Поддръжка на P2P. Въпреки че P2P връзката може да е по-малко сигурна за личните ви данни, тя е най-бързият начин за споделяне на файлове или торенти. Затова търсете VPN услуги със специализирани P2P сървъри, които ще ви осигурят висока скорост и солидна защита на данните ви.
 • Сигурност. За торенти винаги трябва да избирате сигурна VPN услуга, която предлага превключвател за изключване. Той помага да се предотврати изтичането на данни, в случай че VPN услугата ви се откаже. Такива допълнителни мерки за сигурност като защита от заплахи също са от полза.
 • Поверителност. Избраната от вас VPN услуга трябва да съдържа политика за поверителност, в която ясно е посочено, че не води никакви записи. Още по-добре е политиката да бъде независимо одитирана.
 • Скорост. Когато използваме торенти, очакваме да изтегляме файлове бързо. В това е целият смисъл. Поради тази причина трябва да търсите бърза VPN услуга, която няма да забавя връзката ви.
 • Препращане на портове. Ако поставяте на първо място надеждното и бързо използване на торенти, а не онлайн безопасността, може би ще искате да си купите VPN услуга с пренасочване на портове. Тази функция може да ви помогне да подобрите работата си с торенти.
 • Стойност за парите ви. Важно е да прецените какво предлага VPN услугата и на каква цена. Избирайте само VPN услуги, които не са с прекалено високи цени.
Добре ли е VPN услугата за торентиране?

Най-добрите VPN услуги за торентиране – подробен списък

Всички VPN услуги твърдят, че скриват самоличността ви, но не всички работят с P2P мрежи. Това прави намирането на добра VPN услуга за торентиране трудна задача. Въпреки това, за да ви улесним в тази задача, сме подбрали 6-те най-добри опции. Така че, ако се чудите коя VPN услуга е най-добра за торентиране, разгледайте нашите най-добри предложения по-долу.

1. NordVPN – най-добрата VPN услуга за торентиране

Добър ли е NordVPN за торентиране?
Базирано в:Панама
SOCKS5 прокси:Да
Разделяне на тунели:Да (Windows, Android)
Текуща сделка:🔥Вземете NordVPN с 63% отстъпка + 3 месеца БЕЗПЛАТНО!🔥

Посетете NordVPN

NordVPN е една от най-добрите VPN услуги за торентиране. Тя поддържа P2P на специализираните си сървъри и предлага едни от най-добрите скорости на връзка от всички доставчици в този списък.

Мерки за сигурност: Този доставчик на VPN услуги има строга политика на недопускане на записи, така че можете да торентите анонимно и без никакви рискове. Сървърите на NordVPN нямат механични твърди дискове и работят само с RAM памет. Освен това политиката им за поверителност е одитирана два пъти от PwC (една от най-големите счетоводни агенции).

Специализирани сървъри: С повече от 5500+ сървъра в 60 държави ще имате много страни, от които да избирате. Освен това NordVPN поддържа P2P на своите специализирани сървъри.

Работи ли VPN услугата за торентиране?

Скорост: NordVPN работи с тунелния протокол NordLynx от следващо поколение. При нашите тестове тя се оказа най-добрата VPN услуга за скорост на торенти, като скоростта на изтегляне достига до 29 MB/s, което е идеално за торенти. Налице е и прокси SOCKS5 за тези, които не се интересуват от криптирането и предпочитат по-добри скорости.

Допълнителни функции: Този доставчик разполага с превключвател, който изключва вашата интернет връзка, за да предотврати нежелано изтичане на IP адреси. Освен това функцията за разделяне на тунелите ще ви позволи да добавите вашия клиент за торенти към списъка за тунелиране и само вашият P2P трафик ще бъде криптиран, което прави този доставчик убедителна VPN услуга за торенти.

Всичко това прави NordVPN отличен избор за торенти. Можете да го вземете за 3,29 долара на месец, да покриете до 6 едновременни връзки, а за допълнителна привлекателност има 30-дневна гаранция за връщане на парите. Така че можете да се наслаждавате на силно криптиране на данните и светкавично бързи скорости, дори когато използвате торенти.

За да научите повече, разгледайте нашия преглед на NordVPN.

Коя VPN услуга е по-добра за торентиране?

Плюсове

 • Прокси сървър SOCKS5
 • Специализирани P2P сървъри
 • Без изтичане на DNS
 • Разделяне на тунелирането за приложения/уебстраници
 • Одитирана политика за липса на дневници

Против

 • Отстъпките са само за по-дълги абонаменти

2. Surfshark – една от най-евтините VPN услуги, която позволява торентиране

Добра VPN услуга ли е Surfshark за торенти?
Базирано в:Нидерландия
SOCKS5 прокси:Не
Разделяне на тунели:Да (Windows, Android)
Текуща сделка:🔥Получете 82% OFF Surfshark + 2 месеца БЕЗПЛАТНО🔥

Посетете Surfshark

Surfshark е една от най-достъпните опции в този списък. Освен това тя е и една от най-добрите VPN услуги за торентиране.

Мерки за сигурност: Surfshark позволява превключване между шифри AES-256-GCM и Chacha20Poly1305, непробиваеми дори с най-мощния съвременен хардуер. Всичките им сървъри работят само с RAM памет, което означава, че не могат да се запазват никакви логове, които да бъдат възстановени по-късно. Освен това е добавена и усъвършенствана защита от изтичане на DNS.

Наети сървъри: Можете да избирате от техния флот от над 3200 сървъра в 100 държави. Това осигурява достатъчно разнообразие за различни случаи на използване. Surfshark позволява торентиране на всеки от техните сървъри, като портовете няма да бъдат затворени. Те имат и специализирани P2P сървъри, които са оптимизирани специално за използване с торент клиент.

Коя VPN услуга е по-добра за торентиране?

Скорост: Тази VPN услуга е една от най-бързите, които сме тествали, така че скоростта не би трябвало да представлява проблем. Те разполагат с един от най-бързите протоколи за тунелиране WireGuard, с който скоростта на торентите ви ще остане доста солидна.

Допълнителни функции: Surfshark разполага с превключвател, който изключва връзката ви веднага щом връзката между вашето устройство и VPN сървърите бъде прекъсната. Ако имате нужда от VPN услуга само за торенти, има функция Whitelister. С нея можете да използвате VPN връзката само за уебсайтове и приложения за торенти. По този начин останалата част от трафика ви остава незасегната.

Можете да си купите Surfshark само за 2,30 долара на месец и той ще ви даде неограничени едновременни връзки. Освен това има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте пълния ни преглед на Surfshark за още страхотни функции.

Може ли VPN да се използва за торентиране?

Плюсове

 • Ниска цена
 • Специализирани P2P сървъри
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Разделяне на тунели
 • Методите за криптиране с възможност за персонализиране

Против

 • Няма прокси сървър SOCKS5

3. Атлас VPN – евтина VPN услуга за торенти

Позволява ли Atlas VPN използването на торенти?
Базирано в:Съединени щати
SOCKS5 прокси:Не
Разделяне на тунели:Не
Текуща сделка:🔥Намерете Atlas VPN, сега 85% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО!🔥

Посетете Atlas VPN

Въпреки че Atlas VPN не разполага със специализирани P2P сървъри, това не означава, че не е подходяща за торентиране. Точно обратното.

Мерки за сигурност: Atlas VPN използва шифъра AES-256, а освен това разполага с шифъра ChaCha20 с автентификатора Poly1305 за още по-добра сигурност на данните, което е особено важно при торентите. А стриктната политика за липса на записи гарантира, че информацията ви не се събира.

Наети сървъри: Atlas VPN предлага 1000 сървъра в 42 държави, което е малко по-малко от това, което може да очаквате от обичайната си VPN услуга. И въпреки че няма специализирани сървъри за P2P, Atlas VPN позволява използването на торенти на много от своите сървъри.

Коя VPN услуга трябва да използвам за торенти?

Скорост: Този доставчик използва протокола WireGuard, който предлага големи скорости. Но при торентите тя винаги ще бъде малко по-бавна. И по време на нашите тестове скоростта на изтегляне беше доста добра, но не и изключително висока – 4-6 MB/s.

Допълнителни функции: VPN услугата има и много функции като блокиране на зловреден софтуер, проверка за нарушаване на сигурността на данните и превключвател за спиране на достъпа. В приложенията си за Android и Windows тя дори предлага ротация на IP адресите. Това е фактът, че можете да използвате безплатната ѝ версия за P2P връзки, което е доста рядко срещано в света на VPN услугите.

Сега най-доброто нещо за Atlas VPN е нейната цена. С цялата неограничена честотна лента и вълнуващи функции можете да плащате само 1,82 долара на месец – но само ако инвестирате в най-дългия абонамент. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не откриете, че тази VPN услуга ви харесва.

За повече информация разгледайте нашето ревю на Atlas VPN.

Мога ли да се доверя на Atlas VPN?

Плюсове

 • Безплатната версия поддържа торентиране
 • Достъпна цена
 • Блокиране на злонамерени страници
 • Неограничени едновременни връзки

Против

 • В страна с пет очи
 • Не са много сървърите

4. ExpressVPN – бърза VPN услуга за торентиране

Мога ли да използвам ExpressVPN за торентиране?
Базирано в:Британски Вирджински острови
SOCKS5 прокси:Не
Разделяне на тунели:Да
Текуща сделка:🔥Получете ExpressVPN, сега с 49% отстъпка за 1-годишен план!🔥

Посетете ExpressVPN

Ако търсите подходяща VPN услуга за торенти, ExpressVPN е достоен избор. Тя позволява споделяне на P2P файлове на всички сървъри в световен мащаб. И въпреки че можете да я използвате само на 5 устройства едновременно, можете да настроите ExpressVPN на рутера си.

Мерки за безопасност: Освен стандартното за индустрията криптиране AES-256, доставчикът предлага надежден превключвател, защита от изтичане на IP и DNS и криптиране ChaCha20. Освен това ExpressVPN има независимо одитирана политика за липса на записи. И ако това не е достатъчно, можете да използвате мениджъра на заплахите, за да се справите с любопитните тракери и зловредния софтуер.

Сървърен парк: Последният път, когато проверихме, ExpressVPN разполагаше с над 3000 хардуерни единици, разположени в 94 държави. Така че, където и да се намирате, вероятно наблизо ще има сървър. Освен това има някои специализирани сървъри, които са по-подходящи за стрийминг.

Работи ли ExpressVPN за торентиране на reddit?

Скорост: ExpressVPN е доста бърз, благодарение на вътрешния протокол за тунелиране Lightway. Когато я тествахме, средният спад на скоростта на изтегляне беше 34%. Същото обаче не може да се каже за скоростта на качване. ExpressVPN запазваше средно около 49% от скоростта на качване, което е малко разочароващо.

Допълнителни функции: Освен гореспоменатите неща ExpressVPN предлага и разделяне на тунелите. Това е полезно, когато искате само приложението за торенти да преминава през VPN. Освен това, въпреки че няма замаскиране на сървърите, ExpressVPN все пак е в състояние да заобиколи защитните стени и да ви предпази от DPI.

Когато става въпрос за ценообразуване, ситуацията става малко по-неприятна. Най-евтиният абонамент за ExpressVPN е 6,67 USD/месец, което е доста скъпо в сравнение с други услуги. Въпреки това, ако искате да я изпробвате, можете да го направите със 7-дневен безплатен пробен период и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Научете повече в нашия преглед на ExpressVPN.

По-добър ли е ExpressVPN от NordVPN за торентиране?

Плюсове

 • Отлично покритие в цял свят
 • Протокол за тунелиране Lightway
 • HTTP и SOCKS5 проксита
 • Надеждни функции за сигурност
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Само 5 едновременни връзки
 • Непостоянни скорости на качване
 • Няма безплатна версия

5. CyberGhost – VPN услуга за торентиране, пълна с функции

Работи ли CyberGhost с uTorrent?
Базирано в:Румъния
SOCKS5 прокси:Да
Разделяне на тунели:Да (Windows и Android)
Текуща сделка:🔥Намерете CyberGhost VPN, сега 83% OFF + 2 месеца БЕЗПЛАТНО🔥

Посетете CyberGhost VPN

CyberGhost е чудесна VPN услуга за редовно използване на торенти. Тя предлага специализирани P2P сървъри, които ще направят работата ви много по-гладка. Освен това тя няма да ви струва скъпо и ще ви осигури сигурност и безопасност.

Мерки за безопасност: Доставчикът използва криптиране AES-256, което гарантира, че никой не може да получи данните ви лесно. Освен това защитата от изтичане на IP и DNS адреси, както и превключвателят “kill switch” ще предотвратят големи бедствия, ако нещо се обърка. А блокерът за реклами ще попречи на досадните реклами да ви безпокоят.

Сървърен парк: Ще имате много възможности за избор, тъй като CyberGhost предлага над 9700 сървъра в 91 държави. Както споменахме, доставчикът разполага със специализирани сървъри за торенти, игри и стрийминг. Освен това има опция за специален IP адрес, който можете да използвате само вие.

Мога ли да използвам VPN за торентиране?

Скорост: С протокола за тунелиране WireGuard би трябвало да получите сравнително бързи и стабилни скорости. Въпреки това CyberGhost далеч не е най-бързата VPN услуга в списъка. Когато я тествахме, средната скорост на изтегляне беше 9,3 Mb/s, когато бяхме свързани към сървър в Обединеното кралство, и 6,5 Mb/s, когато бяхме свързани към САЩ.

Допълнителни функции: Ако търсите нещо допълнително, CyberGhost ви предлага. Ще получите NoSpy сървъри, които са по-бързи, по-частни и по-сигурни. Освен това функцията Smart Rules ще ви помогне да автоматизирате CyberGhost, което е супер удобно за потребителите на VPN услуги. И накрая, ще получите 7 едновременни връзки или можете да настроите услугата на рутера си.

Така че, ако смятате, че CyberGhost е най-добрият избор за вас, можете да се абонирате само за 2,19 долара на месец. Освен това можете да го изпробвате с 45-дневната гаранция за връщане на парите и с безплатна пробна версия.

Ето нашия пълен преглед на CyberGhost за повече информация.

Коя VPN услуга е по-добра за торентиране?

Плюсове

 • Независимо одитирана политика за нулеви дневници
 • Специализирани P2P сървъри
 • Купища сървъри в световен мащаб
 • Опция за специализиран IP
 • 45-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Собственост на Kape Technologies
 • Проблеми с връзката на WireGuard в Mac
 • Трудно за използване в Linux

6. PureVPN – прилична VPN услуга за торентиране

Добър ли е PureVPN за торентиране?
Базирано в:Британски Вирджински острови
SOCKS5 прокси:Не
Разделяне на тунели:Да (само за потребители на Android)
Текуща сделка:🔥Намерете PureVPN, сега 81% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО!🔥

Посетете PureVPN

PureVPN е добър вариант за редовно използване на торенти. Въпреки че не всички сървъри поддържат P2P, все пак можете да намерите достатъчно специализирани сървъри, за да изтеглите предпочитаното от вас съдържание.

Инструменти за сигурност. Доставчикът не си играе, когато става въпрос за сигурност. Той използва военно ниво на криптиране AES-256, винаги включен одит и надеждни протоколи за тунелиране като WireGuard и OpenVPN. Освен това функции като превключвател за изключване гарантират безопасното използване на торенти.

Голям парк от сървъри. PureVPN предлага необичаен сървърен парк от 6500 сървъра в 78 държави, което е чудесно за торентиране. А P2P е недостъпно само в избрани сървърни локации (по-точно в тези, които са забранили торентите).

Добър ли е PureVPN за торентиране на Reddit?

Скорост. Въпреки че скоростите са стабилни, те не са най-бързите, които можете да получите. При използване на тунела WireGuard средната скорост на изтегляне беше 11-12 MB/s, което ясно показва място за подобрение.

Допълнителни функции. PureVPN разполага с функция за разделяне на тунела, която ви позволява да избирате трафика, който ще преминава през VPN (имайте предвид, че разделянето на тунела не работи с WireGuard). Можете също така да активирате функция за замаскиране с допълнителен слой от няколко порта (само за протокола за тунелиране OpenVPN), за да останете незабелязани, докато използвате VPN, и да сменяте сървърите, без да прекъсвате връзката.

И накрая, цената на PureVPN е доста вълнуваща, тъй като ще платите за двугодишен абонамент само 2,08 долара на месец и с 31-дневна гаранция за връщане на парите. И като имате предвид всички функции, цената става още по-хубава!

Научете повече от нашия преглед на PureVPN.

Може ли VPN да се използва за торентиране?

Плюсове

 • Специализирани P2P сървъри
 • Тунел WireGuard
 • Поддържа пренасочване на портове
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Без изтичане на DNS

Против

 • Някои функции не работят с WireGuard
 • Няма безплатна версия

Сравнение на най-добрите VPN услуги за торентиране

NordVPNSurfsharkAtlasVPNExpressVPNCyberGhostPureVPN
Марка
Поддръжка на P2PДаДаДаДаДаДа
РегистриранеНяма дневници, независимо одитирани два пъти от PwCНяма дневници, независимо одитирани от DeloitteНяма логове, не е одитираноБез дневници, независимо одитирани от Cure53Няма дневници, независимо одитирани от DeloitteНикакви дневници, постоянно действащ одит от KPMG
СървъриНад 5500 сървъра в 60 държавиНад 3200 сървъра в 100 държавинад 1000 сървъра в 42 държавиНад 3000 сървъра в 94 държавинад 9700 сървъра в 91 държавиНад 6500 сървъра в 78 държави
Едновременни връзки6НеограниченНеограничен5710
Безплатна пробна версияДа, 7-дневенДа, 7-дневенДа, неограниченДа, 7-дневенДа, 1 ден за настолен компютър, 3 дни за Android и 7 дни за iOSДа, 7-дневен
Цена (най-ниска цена на месец)3,29 долара/месец2,30 долара/месец1,82 долара/месец6,67 USD/месец2,19 долара/месец2,08 долара на месец
Преглед наПреглед на NordVPNПреглед на Surfshark VPNПреглед на Atlas VPNПреглед на ExpressVPNПреглед на CyberGhostПреглед на PureVPN

Победител

Как избрахме и тествахме тези VPN услуги за торентиране

При избора на най-добрата VPN услуга за торентиране дадохме приоритет на конкретни функции, които са най-подходящи за P2P изтегляния. Така че, ако дадена VPN услуга е класирана по-високо, това е защото услугата е отлична в тези ключови области:

Коя VPN услуга е най-бърза за торентиране?
 • Подходящ за торентиране. Тествахме всеки доставчик в нашия списък, за да се уверим, че позволява използването на торенти. NordVPN и Surfshark бяха два от най-добрите варианти. NordVPN позволява торентиране на специализирани сървъри, което ще ви осигури наистина впечатляващи скорости на изтегляне. От друга страна, Surfshark не разочарова със скоростите си на нито един от своите сървъри, които позволяват P2P.
 • Сигурност. Всички доставчици от нашия списък гарантират голяма сигурност на данните ви, независимо дали става въпрос за криптиране на данните ви, работа на сървъри само с RAM памет или одитирана политика за липса на записи, за да се гарантира, че нито един от вашите данни не е записан и съхранен някъде за бъдеща употреба.
 • Изпълнение. За да ви осигурим най-добрата скорост на изтегляне на торенти, избрахме само тези доставчици на VPN услуги, които имат най-добрата скорост на връзката. NordVPN и Surfshark са особено бързи доставчици, така че тези двама ще осигурят най-доброто изживяване при споделяне на P2P файлове.
 • Стойност. Най-скъпата VPN услуга не означава, че е най-добрата, затова подбрахме само тези доставчици, които предлагат най-добро съотношение цена-качество. Така че, която и VPN услуга да изберете за торентиране, ще знаете, че получавате топ услуга с чудесни допълнителни функции. Например антивирусната програма Surfshark или функцията за защита от заплахи на NordVPN.
Коя VPN услуга е бърза за uTorrent?

Други VPN услуги, които тествахме за торентиране

Въпреки че само 5 VPN услуги попаднаха в списъка, тествахме и проучихме десетки други услуги. Например установихме, че IPVanish работи с доста клиенти за торенти и осигурява добри скорости за торенти. Въпреки това тя не разполага със специализирани сървъри за торентиране.

В същото време всички сървъри (над 5700) на Ivacy VPN позволяват P2P връзки. В същото време тя не се справя добре по отношение на скоростта. Няма протокол WireGuard, а скоростта на торентите беше около 4,5-5 MB/s (36-40 Mbps) при базова връзка от 300 Mbps.

Коя VPN услуга е бърза за uTorrent?

Ситуацията беше подобна и с Hotspot Shield VPN – тя позволява торенти, но не трябва да очаквате големи скорости. По време на нашите тестове тя достигна до около 2,3 MB/s (18 MBps).

Как мога да използвам VPN услуга, докато използвам торенти?

Чудите се дали можете да използвате VPN услуга, докато споделяте P2P файлове? Използването на VPN по време на споделяне на торенти е лесно – просто я настройте, преди да започнете да изтегляте торенти. Важно е обаче тя да осигурява прилични скорости, да има силни функции за сигурност и сървъри, оптимизирани за торенти. Ето едно кратко ръководство, което показва как да използвате VPN услуга за торентиране:

Безопасно ли е да се използват торенти с NordVPN?
 1. Изтеглете и инсталирайте VPN услуга за торентиране, като NordVPN
 2. Свързване със специализиран P2P сървър
 3. Отидете на някой от сайтовете за торенти и изтеглете избрания от вас клиент за торенти
 4. Започнете да изтегляте торенти!

Ако имате проблеми или се нуждаете от повече помощ при настройването на VPN услуга, разгледайте нашето пълно ръководство за безопасно използване на торенти през 2023 г.

VPN услугата не работи, докато ползвате торенти – какво да правя?

Ще ме хванат ли при торентиране без VPN?

Ако VPN услугата ви не работи, докато използвате торенти, все още не се отказвайте от нея. Има няколко неща, които можете да опитате, за да разрешите този проблем. Ето какво можете да направите:

 • Проучете дали вашата VPN услуга поддържа торенти.
 • Превключете на друг сървър.
 • Променете протокола за тунелиране.
 • Уверете се, че сте изтеглили най-новата версия на вашата VPN услуга.
 • Проверете дали интернет връзката ви работи правилно.
 • Изберете по-добра VPN услуга за торентиране, като например NordVPN – сега с 63% отстъпка!
Има ли значение местоположението на VPN за торентите?

Най-добрата VPN услуга за торентиране

NordVPN е най-добрата VPN услуга за сигурно и бързо торентиране. Тя предлага множество специализирани P2P сървъри, отлична производителност и усъвършенствани мерки за сигурност.

4.9 /5

 • Отлична VPN услуга за торентиране
 • Голям парк от сървъри
 • 7-дневен безплатен пробен период и 30-дневна гаранция за връщане на парите

Посетете NordVPN

Коя VPN услуга в коя държава е най-добра за скоростта на торентите?

Най-добрите VPN държави за торенти и P2P трафик

В някои страни законите за изтегляне от интернет са по-свободни от други. Ето някои от най-добрите страни за торентиране и техните позиции по отношение на торентите:

ДържаваЗаконно ли е използването на торенти?
ШвейцарияИзтеглянето на материали, защитени с авторски права, за лична употреба е законно.
ИспанияИзтеглянето на материали, защитени с авторски права, за лична употреба е законно.
ПолшаНе можете да използвате произведения, защитени с авторски права, без разрешение. Все пак има някои изключения, като например случаите на частна употреба.
МексикоОт 2019 г. насам в Мексико няма действащи закони или разпоредби, които изрично да забраняват споделянето на файлове.

VPN услуги, които не препоръчваме за торентиране

Коя VPN услуга позволява P2P?

Много услуги, които не сме включили в този списък, все още могат да се използват за торенти. Това обаче не се отнася за тези VPN услуги, които имат сериозни пропуски. Те могат да бъдат както безплатни, така и платени, така че трябва да бъдете предпазливи.

Например Hola VPN е една от най-лошите опции, които можете да изберете. Тя използва P2P мрежи за установяване на връзка. Криптирането е добавено само за премиум потребителите и няма мерки срещу изтичане на IP адреси. За да се влошат още повече нещата, в тяхната политика за поверителност се посочва, че те събират потребителски логове.

Betternet VPN също е лош избор за използване на торенти. Цената на тази VPN услуга е доста висока, но в нея липсват основни функции за сигурност. Няма да получите превключвател за изключване, което означава, че анонимността ви ще зависи от това дали сървърният парк на Betternet винаги работи без проблеми. Дори и тогава сървърната им мрежа е твърде малка, за да обмисляте тази опция за постоянно големи скорости на изтегляне.

Кое местоположение на VPN сървъра е най-добро за торентиране?

Друг избор е SuperVPN – нашият редакционен екип откри, че идентификационните данни на потребителите на този доставчик са изтекли и са били продадени в тъмната мрежа. Въпреки това в Google Play услугата има повече от сто милиона инсталации. Изглежда, че доставчикът на услугата е записвал данни, въпреки че в неговата политика за поверителност се посочва друго.

Това показва, че не всички VPN услуги са еднакви и винаги трябва да направите проучване, преди да се ангажирате с дългосрочна услуга.

Скрива ли VPN услугата P2P трафика?

Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за торентиране?

Повечето безплатни VPN услуги, които са достатъчно безопасни за редовна употреба, не ви позволяват да използвате торенти. Както казахме, P2P връзките могат да използват много честотна лента, което влошава работата на другите потребители. Поради тази причина тя обикновено се третира като премиум функция и е запазена за платени потребители.

Въпреки това не е рядкост да се намери безплатна VPN услуга, която работи с торентиращи връзки. В такива случаи трябва да действате внимателно. Използването на торенти е задача, изискваща много ресурси, особено в случаите, когато се предлага безплатно. Така че е възможно данните ви да се записват и продават. Ако някоя оферта звучи твърде добре, за да е истина, обикновено е така.

VPN услуги, които не препоръчваме за торентиране

Точно затова не препоръчваме безплатни VPN услуги за торенти. Вместо това можете да изберете доставчици с безплатен достъп. Проучихме и тествахме различни безплатни VPN услуги, които поддържат P2P връзки, както и тяхната надеждност по време на работа с торенти. Ето нашите най-добри безплатни VPN услуги за P2P споделяне на файлове:

 1. Atlas VPN – най-добрата безплатна VPN услуга за бързо торентиране
 2. Proton VPN – безплатна VPN услуга, която поддържа P2P връзки
 3. Windscribe VPN – безплатна VPN услуга за торентиране без ограничения на данните

Въпреки че безплатните VPN услуги предлагат по-ограничени безплатни версии на премиум абонамента си, поне знаете, че са безопасни за използване. Освен това на тези доставчици няма да им се наложи да продават данните ви, тъй като те получават средствата си от премиум абонаментите си.

Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за торентиране?

Преглед на видео: най-добрите VPN услуги за торенти

Долна линия

Каквото и да планирате да изтеглите чрез торенти, не забравяйте да бъдете внимателни. Въпреки че може да изглежда безобидно, ако не сте внимателни, може да си навлечете повече неприятности, отколкото някога сте си представяли. Те варират от юридическо внимание до самите файлове, които често са източник на зловреден софтуер. Да не говорим, че истинският ви IP адрес е разкрит, така че се превръщате в по-лесна мишена.

Преглед на видео: най-добрите VPN услуги за торенти

VPN услугата може да сведе до минимум броя на потенциалните рискове за вашата онлайн дейност, но трябва да е услуга, на която можете да се доверите. В противен случай просто ще влезете от тигана в огъня. Затова направете проучване и изберете услуга, която ще ви защити дори когато сте в P2P мрежа.

Нашият най-добър избор за сигурно анонимно торентиране е NordVPN. Тази VPN услуга разполага със специални P2P сървъри и силни функции за сигурност, като например автоматичен превключвател, наред с други. Освен това ще можете да се наслаждавате на светкавично бързи скорости на връзката, а с функцията за защита от заплахи на NordVPN устройството ви ще бъде защитено от заплахи от зловреден софтуер.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти